Vrouw ondergaat hersenoperatie om een tumor te verwijderen, en dan doen artsen een heel bijzondere ontdekking

Geen categorieapr 23 2015, 13:00
Huh?!
De 26-jarige Yamini Karanam had steeds meer moeite met begrijpen lezen en luisteren. Op een gegeven moment werd het zo erg dat ze zelfs helemaal in de war raakte als alleen al andere mensen in dezelfde kamer aan het praten waren. Uiteindelijk kwamen artsen erachter wat er precies aan de hand was. Ze had een tumor, zo besloten ze, en die moest worden weggehaald.
screenshot
Maar bij de operatie deden de artsen een zeer bijzondere ontdekking. Ze kwamen helemaal geen 'klassieke' tumor tegen in haar hoofd, maar een zogeheten teratoma: er zat in haar hoofd een embryonale tweeling, inclusief botten, haren en tanden. De vrouw kan er wel om lachen nu de operatie voorbij is. Ze zegt dat haar kwade tweelingzus haar dus de afgelopen 26 jaar heeft "gemarteld".
Een teratoma is zo zeldzaam dat de behandelend arts dr. Hrayr Shahinian in zijn werkzame leven al 8.000 hersentumoren heeft verwijderd, en dat dit pas de tweede teratoma is die hij is tegengekomen. Gelukkig gaat alles nu goed met de vrouw; de verwachting is dat ze binnen een paar weken weer volledig is hersteld. Bekijk de video van dit bijzondere verhaal bij NBC.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten