Vrouw overleden na ruggenprik van Ernst Jansen Steur

Geen categorieaug 15 2013, 18:59
Een Duitse is omgekomen na een ruggenprik te hebben gekregen van de horrorarts.
Het Algemeen Dagblad komt vandaag met een alweer een vreselijk verhaal over horrorarts Ernst Jansen Steur. Volgens de advocate van een Duitse ex-patiënte van de neuroloog overleed zij nadat ze een ruggenprik van Jansen Steur had gekregen.

Maria (80) uit Worms, ten zuiden van Frankfurt, bezweek aan de gevolgen van bedlegerigheid en een longontsteking. Beide vloeiden voort uit een onnodig en foutief uitgevoerde ruggenprik door Jansen Steur. Dat beweert althans de advocate die de bejaarde vrouw bijstond in een civiele procedure tegen de omstreden arts.

Het slachtoffer eiste 3 ton aan smartengeld en verpleegkosten. Nu ze er niet meer is wordt de zaak voortgezet door haar zoon en dochter.
Maria zou eind 2010 zijn behandeld wegens uitdrogingsverschijnselen en bloedsomloopstoringen. De avond voor dat ze zou worden ontslagen uit het ziekenhuis, legt advocate Michaela Bürgle uit, "kwam de bewuste arts binnen. 'Ik moet u nog een ruggenprik geven', zei hij. Mijn cliënte begreep niet waarom, maar draaide zich op zijn verzoek om, waarna ze een prik in haar onderrug voelde. Daarna verdween de arts, van wie wij tot begin 2013 niet wisten dat hij de Nederlandse 'horrorarts' was".
En nu komt het: twee uur later kon Maria haar benen niet meer bewegen.Ze klaagde, maar het ziekenhuis bracht haar pas een dag later naar de neurokliniek. Daar bleek dat ze flinke zenuwbeschadigingen had opgelopen. Men probeerde die te verhelpen, maar slaagde daar niet in.
Dat is het verhaal dat in het AD staat en - als je op de omstandigheden afgaat - kun je natuurlijk niet anders dan voorlopig concluderen dat het vrijwel zeker klopt.
In november dit jaar zal Jansen Steur zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn wandaden. Daarbij hangt hem een jarenlange straf boven het hoofd, aldus Nu.nl. Heel raar is dat niet aangezien hij verdacht wordt van het (bewust) stellen van verkeerde diagnoses (met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten) en diefstal. Daarnaast was hij verslaafd aan bepaalde medicijnen. 
"Jarenlang" klinkt natuurlijk heel wat, maar in west-Europa houdt dat maar al te vaak in dat het uiteindelijk om slechts een paar jaar gaat. In deze zaak kan en mag dat niet gebeuren. Deze man heeft zich als een psychopaat gedragen - sterker nog, hij zal dat vrijwel zeker zijn. Maar dat zal dan wel blijken uit het psychologisch onderzoek waar hij aan wil meewerken.
Hoe dan ook, als de informatie allemaal klopt heeft hij zich op een vreselijke manier misdragen... en vormt duidelijk een gevaar voor de samenleving. Zo'n man kan en mag niet meer op vrije voeten komen. Hij is 67 jaar oud. Als je hem 25 jaar geeft is de kans groot dat je hem feitelijk tot levenslang veroordeelt...
En dat is precies wat er moet gebeuren. Vastzetten die kerel, sleutel weggooien, en hem driemaal per dag wat water en brood geven. Meer verdient Jansen Steur niet, ook gezien zijn horrorverleden in Nederland zelf (waar hij trouwens óók al hard gestraft voor had moeten worden).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten