Vrouwelijke piloot Tweede Wereldoorlog zit weer in haar favoriete vliegtuig 70 jaar later

Vrouwelijke piloot Tweede Wereldoorlog zit weer in haar favoriete vliegtuig 70 jaar later

Ze beleeft haar geschiedenis opnieuw.

De Britse 92-jarige Joy Lofthouse was een piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze kreeg eerder deze maand de kans om opnieuw in het iconische vliegtuig te vliegen waar ze mee vloog tijdens de Tweede Wereldoorlog: een Spitfire. Het is ongeveer 70 jaar geleden dat ze voor het laatst in zo'n vliegtuig zag.

"Het was geweldig. Het was natuurlijk perfect. Ik voelde me er behoorlijk jong door," aldus Lofthouse tegen de BBC. Lofthouse was een van de 168 Britse vrouwen die tijdens de oorlog werkten voor de Air Transport Auxiliary (ATA) om vliegtuigen te vervoeren. Voor Lofthouse was vliegen met de Spitfire bijna alsof ze zelf vleugels had en kon vliegen.

Bekijk de video:

[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/92-year-old-WW2-veteran-flies-Spitfire-again-BBC-News.mp4"][/video]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties