Vuurwerkbommen bij Tsjechië-Kroatië: steward verliest bijna zijn hand

Geen categoriejun 17 2016, 20:47
EK-rellen: het gedrag van veel 'supporters' is ronduit schandalig en zelfs gevaarlijk.
Het EK Voetbal 2016 gaat de geschiedenis als één van de meest gewelddadige interland-toernooien in de recente geschiedenis. Uit heel Europa zijn voetbalsupporters gekomen die zich als losgeslagen hooligans misdragen, zowel op de tribune als buiten de stadions. Vanavond werd tijdens de wedstrijd Tsjechië-Kroatië een dieptepunt bereikt: 'fans' gooiden allerlei troep op het veld en verstoorden zo de wedstrijd. Door de vuurwerkbommen van Kroatische fans werd de wedstrijd in de slotfase zelfs stilgelegd.
Een steward die langs de zijlijn stond, besloot om vrijwillig te helpen met het opruimen van de rotzooi. Even een handje helpen, zal hij hebben gedacht. Maar helaas werd zijn inzet beloond met een stuk vuurwerk bij zijn hand, zie je in de volgende beelden:
https://twitter.com/pvalstar/status/743862880446070785
Twitteraar Peter Valstar vat het voorval goed samen. De behulpzame steward raakt door de asociale hooligans op de tribune bijna zijn hand kwijt als hij een stuk vuurwerk opraapt. Dat is niet alleen vreselijk voor de steward (laten we hopen dat de verwondingen meevallen!) maar is ook een zorgwekkend signaal over de veiligheid in de stadions, zoals een andere Twitteraar terecht opmerkt.
https://twitter.com/Jongderik/status/743865275213352960
Nog nooit was er zo'n grote terreurdreiging tijdens een EK – volgens meerdere inlichtingendiensten is ISIS vastbesloten om tijdens het EK een aanslag te plegen. Je zou zeggen dat de stadions in zo'n geval extreem goed zijn beveiligd, maar dat lijkt vooralsnog niet het geval. En dat is een heel slecht teken: heeft Frankrijk zijn zaakjes wel op orde? Kunnen de veiligheidsdiensten het nog wel aan?
Aan de andere kant: als 'fans' uit Kroatië en andere landen zelf al met vuurwerkbommen gaan gooien, hoeft ISIS niet eens meer langs te komen om het EK te verpesten. Dat doen de supporters zelf al met hun asogedrag. Wat een afgang.
Kroatië stond lange tijd 2-0 voor, maar gaf tegen het einde van de wedstrijd de winst uit handen: de eindstand was 2-2
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten