Vuurwerkverbod betutteling: ook veel kindervuurwerk afgekeurd - 'te veel vonken'

Vuurwerkverbod betutteling: ook veel kindervuurwerk afgekeurd - 'te veel vonken'

nd3000 / Shutterstock

Dit jaar moet Nederland er aan geloven: er komt een heus vuurwerkverbod en tot overmaat van ramp blijkt nu ook dat veel kindervuurwerk - ook wel bekend als 'fopvuurwerk' - niet gaat worden goedgekeurd. Dat belooft voor veel mensen dus een matige jaarwisseling te gaan worden.

De inspectie heeft veel kindervuurwerk afgekeurd, vooral fonteintjes haalden massaal de keuring niet. Eerst werd bekend gemaakt dat alleen vuurwerk uit de categorie F1 zou mogen worden 'afgeschoten' tijdens Oud en Nieuw. Dit is vuurwerk dat het hele jaar door mag worden afgestoken.

De inspectie heeft flink wat soorten vuurwerk getest dat binnen deze categorie valt, en heel veel vuurwerk heeft de test niet succesvol doorstaan. 22% van het onderzochte vuurwerk bleek van onvoldoende kwaliteit te zijn, vaak ging het om fonteintjes. Dit vuurwerk had of ontbrekende etiketten of de vonkstraal was groter dan een meter.

Staatssecretaris Van Veldhoven is blij dat de inspectie zo scherp is, want of het nu gaat om licht of zwaar vuurwerk, men moet altijd voorzichtig zijn met vuurwerk volgens haar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
vuurwerk Oud en Nieuw inspectie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties