VVD: betaal thuiszorg zelf

Geen categorieaug 23 2012, 13:00
Privatisering.

Iedereen moet in principe zijn eigen thuiszorg regelen, vindt de VVD. Alleen mensen die echt geen oplossing hebben, kunnen nog een beroep kunnen doen op de overheid.

VVD-minister van Volksgezondheid Edith Schippers: "Het is niet raar om bij je moeder de ramen te zemen".
Nee, dat is het inderdaad niet. Vreemd genoeg denkt een significant gedeelte van het volk daar echter anders over. Nou ja, vreemd: zo vreemd is dat natuurlijk niet. Den Haag heeft zijn best gedaan om deze mensen afhankelijk te maken van de overheid.
Afijn, ook zegt Schippers: "Het is raar dat veel mensen een werkster hebben en die betalen, maar dat ze die de deur uitdoen als ze hulpbehoevend worden, omdat de thuishulp collectief wordt betaald".
De zorg wordt onbetaalbaar - dat weet u, dat weet ik. Daarnaast is het volstrekt normaal dat je je zieke ouders helpt. Waarom zou je dat overlaten aan een ander, en dan al helemaal aan Vadertje Staat?
Prima ideeën dus van Schippers. Nu hopen dat de VVD dit soort ideeën daadwerkelijk geïmplementeerd kan krijgen.
Overigens zouden de bezuinigingen die de VVD voorstelt natuurlijk moeten resulteren in lagere belastingen. Zullen de liberalen daar iets mee doen (en dan heb ik het niet over de 'verlaging' van 1.000 euro die de VVD gisteren voorstelde)?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten