VVD denkt weer eens dat we allemaal op ons achterhoofd zijn gevallen: "We willen voor iedereen belastingverlaging!"

Geen categoriedec 05 2017, 13:00
Na zeven jaar lastenverzwaringen onder de kabinetten-Rutte I, II en III durft de VVD nog altijd te beweren dat zij de partij van belastingverlagingen zijn. En zelfs voor "iedereen", aldus Kamerlid Rudmer Heerema in een nieuw filmpje. Het is ronduit schaamteloos.
https://twitter.com/VVD/status/937977445902372864
Het is al zeven jaar vaste prik: er komen verkiezingen aan, en de VVD weet dat de liefde van de kiezer door de portemonnee gaat. En dus worden er steevast duizelingwekkende belastinverlagingen aangekondigd, tot en met de beruchte €1000 voor iedere werkende Nederlander aan toe. Maar wanneer alle stemformulieren met rood potlood zijn ingevuld en de Kiesraad de uitslag bekrachtigt, kan het grote verloochenen beginnen. Dan komen er accijnsverhogingen, inkomensafhankelijke zorgpremies en - onlangs nog - btw-verhogingen en de invoering van een aflosboete voor huisgenaren aan.
De VVD is de partij die de lastendruk die op de schouders van de burgers rust telkens verzwaart. Al zeven jaar de grootste partij van Nederland, en al zeven jaar de burgers van dit land voor elke openstaande rekening laten opdraven.
Het minste wat je dus wel van de liberale regeringspartij zou verwachten, is dus een beetje bescheidenheid en zelfreflectie. Maar nee. Ze blijven gewoon doorgaan met het beweren van de leugen dat de VVD de partij is van de lage belastingen. Zelfs in een filmpje waarin backbencher-Kamerlid Rudmer Heerema probeert te rechtvaardigen dat leerkrachten voor een schijntje onze kinderen bijspijkeren, wordt deze onzin er nog een keer doorheengefietst. De VVD moet de techniek hebben afgekeken uit een duister verleden: hoe groter de leugen, des te geloofwaardiger deze gek genoeg is.
Nou, deze jongen trapt er in ieder geval niet meer in. En ik mag hopen miljoenen andere Nederlanders ook niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten