VVD huist nog een frauderend Kamerlid: VVD-Kamerlid heeft schijn tegen en lijkt een oplichter te zijn

VVD huist nog een frauderend Kamerlid: VVD-Kamerlid heeft schijn tegen en lijkt een oplichter te zijn

Het vertrouwen in de politiek komt te voet en gaat te paard. De VVD staat als partij het meest bekend om haar frauderende en dealtjessluitende Kamerleden. Staatssecretarissen, ministers, Kamerleden: als ze iets fout hebben gedaan of de Kamer moeten verlaten, dan is de kans groot dat ze een onderdeel zijn van de liberale fractie in de Tweede Kamer. Nu is Wybren van Haga aan de beurt.

VVD-Kamerlid Wybren van Haga krijgt mogelijk te maken met een negatief oordeel van de integriteitscommissie die zijn reilen en zeilen als eigenaar van ruim honderd panden in Amsterdam en Haarlem onderzoekt. Dat meldt Het Parool. Hij verhuurt meerdere woningen aan twee of meer huurders, hoewel dat sinds 1 januari vorig jaar is verboden, aldus de krant, die het gedrag van Van Haga in december aanzwengelde.

Volgens de procedures worden Kamerleden gescreend en onderworpen aan meerder gesprekken voordat ze de Tweede Kamer betreden. Toch blijft het verbazingwekkend hoe dit soort taferelen toch weer opduiken en zeker bij de VVD. Het lijkt bijna alsof er een soort baantjescarrousel in de politiek ronddraait en dit soort mensen een plaatst biedt op het politieke toneel. Oh wacht, dat is natuurlijk ook gewoon zo. Dat is de aard van het beestje en met het beestje bedoel ik de 'mens'.

De VVD probeert met alle macht de smet van zich af te werpen en over te komen als een integere partij. Dat is natuurlijk ook nodig als je wil uitstralen dat je de partij bent van 'Law and Order'. De VVD lijkt met deze opstelling erg op het CDA in het vorig decennium. Het is niet raar dat er overeenkomsten zijn, aangezien de VVD van nu veel gelijkenissen vertoont met het CDA van vorig decennium. Allebei bestuurderspartijen, allebei grijsgedraaid, allebei van hun principes afgestapt. Ik ben benieuwd naar de volgende VVD'er die iets stouts heeft gedaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties