VVD-Kamerlid pakt kabinet aan

Geen categoriesep 13 2014, 15:14
Au pairs moeten blijkbaar kapot.
Zo doe je dat als de overheid weer eens te ver gaat en de samenleving belachelijke regels oplevert die het leven alleen maar moeilijker maken en werkelijk geen enkel probleem oplossen. 

De maatregelen die het kabinet aankondigt om au pairs te helpen, zijn mal en betuttelend. Dat zegt VVD-Tweede Kamerlid Malik Azmani zaterdag. Azmani snapt niet wat het probleem is en vindt dat eerst werk moet worden gemaakt van de bestaande regels. Aan NU.nl laat hij weten dat het kabinet de 'anti-aupairregeling' zo snel mogelijk door de papierversnipperaar moet halen.

Vanaf juli volgend jaar mogen au pairs maximaal twintig uur per week en vier uur per dag werken. Blijkbaar moeten de ouders van het gastgezin er dus maar voor zorgen dat hun kind slechts vier uur per dag behoefte heeft aan aandacht. Lukt dat niet dan...
Ja wat dan eigenlijk? Op straat zetten, sleutel verbergen en ze vertellen dat ze 's avonds om 19:00 terug mogen komen omdat papa en mama dan ook thuis zijn?
En dat is niet alles: gastgezinnen moeten in de toekomst ook een cursus Nederlands betalen voor hun au pairs. Hierdoor wordt het aannemen van een au pair nóg duurder. Blijkbaar wil het kabinet deze dienstverlening helemaal kapot maken.
Denk er maar over na: niet alleen kost dit bakken met geld, maar het is ook nog eens volstrekt belachelijk. Au pairs zijn namelijk slechts tijdelijk in Nederland. Ze zorgen even voor een kind - of een stel kinderen - en gaan daarna weer terug naar hun eigen land. Het is mooi en handig voor ze als ze tijdens hun verblijf wat Nederlands willen leren, maar het is absoluut niet noodzakelijk - al helemaal niet als hun werkgevers voor de kosten moeten opdraaien.
Behalve natuurlijk als je au pairs wilt afschaffen. En ja, dat is duidelijk het doel van dit nieuwe beleid:

Teeven en Asscher vinden dat ''de au-pairregeling niet is bedoeld als alternatief voor onder meer de reguliere (kinder)opvang, zorgverlener of huishoudelijke dienstverlening. Daarvoor bestaan voldoende mogelijkheden.''

Dáár gaat het dus om. De overheid duldt gewoon geen concurrentie. All your children are belong to us. Er is geen staat bij betrokken en dús moet het in de vernieling worden geholpen. Dat is alles.
Het meest trieste hiervan is dat dit soort initiatieven om zeep worden geholpen terwijl er een zogenaamd liberale partij in de regering zit. Bewijsstuk nummer zoveel dat de VVD niet meer te onderscheiden is van de PvdA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten