Ha! VVD komt met "oplossing" voor zwembadterreur: gewoon fatsoenlijk gedragen!

Geen categoriejul 02 2019, 15:00
Afgelopen week bleek de zomerhitte velen te ernstig en zaten de Nederlandse, Duitse en Vlaamse zwembaden bomvol met badgasten. Maar op diverse locaties werd overlast gemeld door grote groepen 'jongeren'. En het bleef niet bij het spetteren met water: vrouwen werden lastig gevallen en aangerand, gezinnen belaagd en de politie moest ingrijpen. De VVD komt nu met een "oplossing":
De VVD van Mark Rutte komt dus aanzetten met een naïeve oplossing. Als het al een oplossing mag heten. Hoe ziet die eruit? Heel simpel: geen maatregelen vanuit de Tweede Kamer, geen segregatie van mannen en vrouwen -zoals in Frankrijk-, maar 'fatsoenlijk gedrag van iedereen'. Nou, wat een oplossing zeg! De VVD had dus beter kunnen zwijgen over de zaak, immers ziet zij géén taak voor zichzelf weggelegd.
GeenStijl berichtte vandaag een overzicht van de incidenten in West-Europa met 'jongeren' in zwembaden. Het is een opmerkelijke lijst:

"Het Reihnbad te Dusseldorf-Stockum
Een buitenzwembad in Essen
Het Wellen-Freibad
Zwemparadijs te Châtellerault
Zwembad Corbeil-Essonnes
Zwembad te Draveil
Buitenbad Koewacht, Zeeland
Zwembad De Fakkel te Ridderkerk"

Levensgevaarlijk dus, die zwembaden waar hitsige jongens achter de jonge meisjes aanzitten. Het is natuurlijk wel te begrijpen. Vrouwen zijn natuurlijk enorm mooi, maar kom op zeg. Leer je even beheersen. Behalve de VVD-oplossing werd elders in Nederland gepleit, net als in Frankrijk, voor segregatie van gezinnen en jongeren, maar ook dat is geen oplossing. Het is toegeven aan de drang van de 'jongeren' -voornamelijk van families die minder binding hebben dan families die hier de oorlog hebben meegemaakt.
Wellicht dat die VVD oplossing toch het beste is: gewoon fatsoenlijk gedragen. Maar het is wel een naïeve oplossing, veel beter: ontwikkel een zwembadverbod voor jongeren die zich niet gedragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten