VVD maakte geheime afspraken om parkeerders te pakken

Geen categoriejan 26 2014, 13:59
De VVD liegt en draait er weer eens op los.
De VVD presenteert zich zowel landelijk als regionaal als dé partij die zich hard maakt voor de automobilist. Dat doen de liberalen al jaren. Er moeten meer wegen worden aangelegd, de maximale snelheid moet omhoog, en ga zo maar verder. Ja, ja, de VVD staat pal voor de automobilist.
Zo ook in Amsterdam. Daar beloofde de lokale kopman van de partij automobilisten voor de verkiezingen van 2010 dat hij nooit akkoord zou gaan met wat voor verhoging van de parkeertarieven dan ook. De automobilist betaalde genoeg. Sterker nog, die betaalde al te veel. Vandaar dat VVD-leider Eric van der Burg het had over een verlaging van de parkeerkosten.
Helaas waren die beloftes en mooie verhalen onzin. Het Parool legt uit:

Ingewijden bevestigen dat bij de collegeonderhandelingen in 2010 niet alleen werd afgesproken dat de parkeertarieven aan de meter zouden worden bevroren, zoals in het akkoord staat, maar VVD-onderhandelaar Eric van der Burg sprak met collega's Maarten van Poelgeest (GroenLinks) en Carolien Gehrels (PvdA) ook af dat de collegepartijen geen blokkade zouden opwerpen als stadsdeelbesturen parkeervergunningen duurder zouden maken (mede om met de opbrengst garages te bouwen). 

Met andere woorden: de VVD beloofde dat parkeerders niet gepakt zouden worden maar sloten na de verkiezingen een geheim (!) akkoord (buiten het openbare coalitieakkoord om) dat regelde dat parkeerders toch gewoon gepakt konden worden.
Maakt u zich geen zorgen, dames en heren automobilisten: de VVD zet zich in voor uw belangen! Echt waar! In ieder geval als er verkiezingen op handen zijn. Daarna is het een ander verhaal, maar hé, hopelijk besteedt u daar dan geen aandacht meer aan. U heeft toch het geheugen van een zeef, niet?
Dames en heren, in maart van dit jaar kunt u de VVD laten weten wat u van dit soort huichelgedrag vindt. Ik stel voor dat u die mogelijkheid benut.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten