VVD wil met kabinet moskeeën die niet zo veel hebben met Nederlandse waarden 'aanpakken'

Geen categorieokt 28 2017, 19:00
We hadden al het nieuws gehoord over teruggekeerde IS-jihadisten die in Nederland rondlopen zonder dat we weten waar ze zijn, maar de VVD vertelt dat binnenlandse moslims ook radicaliseren en veel harder aangepakt moeten worden.
Het is erg moeilijk om met de ChristenUnie en D66 dit soort beleid op te stellen, maar toch wil VVD'er Ockje Tellegen graag dat radicalisering in Nederland wordt aangepakt:

Het vorige kabinet heeft al het nodige gedaan om terugkeerders aan te pakken, maar volgens Tellegen zullen binnenlandse radicalen voor Rutte III belangrijker zijn. Tellegen zei dat het nieuwe kabinet bijvoorbeeld zou optreden tegen de financiering van haatimams en moskeeën “die het niet zo hoog op hebben met onze samenleving.”

Het is een geweldig idee om het probleem aan te pakken, ook al komt het veel te laat. Het feit blijft wel dat het feit dat teruggekeerde jihadisten niet goed genoeg aangepakt kunnen worden en de Schengenzone daarin verre van helpt, moet gekeken worden naar beleid dat integraal is met betrekking tot het probleem. Extern jihadisme en intern jihadisme, externe radicalisering en interne radicalisering.
Prima dat de VVD dit wil doen, maar in dit kabinet wordt het nog moeilijk om zulk beleid voor elkaar te krijgen. We zullen het zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten