Waarom ik mij dit verkiezingsjaar actief ga inzetten voor de Libertarische Partij

Waarom ik mij dit verkiezingsjaar actief ga inzetten voor de Libertarische Partij

Het is tijd voor klassiek-liberalisme. De oude partijen bieden geen oplossingen voor de problemen waar Nederland nu onder lijdt.

Enkele dagen geleden besloot ik om contact op te nemen met de dames en heren van de Libertarische Partij, een club die ik al jaren een warm hart toedraag. De afgelopen jaar of twee had de partij last van interne strubbelingen, waardoor ik de boel liet voor wat het was, maar ik bleef ze natuurlijk goed in de gaten houden, wetende dat de partij een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren aan de Nederlandse politiek als ze de boel op de rails zouden krijgen.

Dat is gebeurd. De laatste maanden heeft de LP zich bezonnen, een nieuw bestuur aangesteld, en een mooi partijprogramma gepresenteerd dat eerder klassiek-liberaal dan anarcho-kapitalistisch is. Dat laatste is voor bij van belang omdat ik zelf eerder klassiek-liberaal (eigenlijk: conservatief libertarisch) ben dan anarchistisch.

Ook heeft de partij een goede strategie ontwikkeld voor de verkiezingen van 15 maart, 2017. Een strategie die mij het geloof geeft dat er daadwerkelijk een zetel (of wat) inzit voor de partij.

Daarom hebben het bestuur van de Libertarische Partij en ik afgesproken dat ik het hoofdredacteurschap van hun nieuwe website (stemlp.nl) op me zal nemen. De komende dagen en weken zullen we daar beginnen met het publiceren van nieuwsverhalen, geschreven vanuit een libertarisch perspectief. Ook zal ik een team van libertarische auteurs om me heen verzamelen zodat we het libertarische gedachtegoed gezamenlijk kunnen uitdragen. Natuurlijk zal de site van LP geen 'tweede DDS' worden: de uitgangspunten zijn anders (in sommige opzichten tenminste), en de site zal niet 20 keer per dag geüpdatet worden: het is een partijsite, geen nieuwssite. Dat gezegd hebbende is het streven wel degelijk om elke dag met iets nieuws te komen zodat kiezers begrijpen wat de Libertarische Partij anders zal doen als het in de Tweede Kamer belandt.

Ik ben vereerd met deze positie en hoop dat jullie de LP de komende weken en maanden op de voet zullen volgen. De tijd is rijp om de vrijheidsbeweging vooruit te helpen. De traditionele partijen maken er al decennielang een puinhoop van; de overheid groeit gestaag; steeds meer geld gaat naar Brussel; de economie komt de komende jaren vrijwel zeker weer in de problemen; de zogenaamd liberale VVD is tegenwoordig uitgesproken sociaal-democratisch. Op deze manier wil ik daar mijn bijdrage aan leveren.

Logischerwijze hebben mijn werkzaamheden voor de LP geen invloed op mijn werk hier, bij De Dagelijkse Standaard.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties