Dieptriest: bedreigde Nederturken gedwongen om heimelijk aangifte te doen wegens lekkende Nederturkse agenten

Geen categoriesep 02 2016, 9:00
De lange arm van Ankara reikt zover dat Nederturken alleen nog maar op heimelijke wijze aangifte kunnen doen van bedreiging.
Dit moet maar eens afgelopen zijn. En wel nu meteen:

Bedreigde Gülen-aanhangers zien zich genoodzaakt een afgeschermde aangifte te doen, waardoor die slechts beperkt zichtbaar is in de politieregisters. Ze vrezen verlinkt te worden door pro-Erdogan-agenten.

De Nationale Politie wijst bedreigde Nederturken op de mogelijkheid om afgeschermd aangifte te doen, zegt woordvoerder Suzanne van de Graaf. ,,Wij horen ook geluiden van mensen die huiverig zijn om aangifte te doen."

Heel gek is dat niet. Eerder werd immers al bekend dat een Nederturkse agent inderdaad informatie had gelekt van iemand die aangifte had gedaan. De agent nam contact op met de echtgenoot van de Nederturkse vrouw. Zoiets is ... ongelooflijk en vooral onaanvaardbaar.
De aarzeling van Nederturkse 'Gülenisten' om aangifte te doen is dan ook volstrekt terecht. De kans is daadwerkelijk groot dat de namen van deze mensen worden doorgespeeld aan het Erdogan-regime, waardoor ze mogelijk een schietschijf op hun rug krijgen als ze hun land van afkomst weer eens willen bezoeken. Voor ze het weten worden ze daar linea recta van het vliegveld naar het politiebureau gebracht omdat ze zogenaamd lid zijn van een 'terroristische organisatie.'
Dit kan en mag niet. Het is aan de staat om nu hard in te grijpen en om alle Erdogan-steunende Nederturkse politieagenten een koekje van eigen deeg te geven: zuiver ze er maar uit, allemaal, tot er geen Erdoganisten meer overblijven. Natuurlijk kunnen deze personen gewoon aan de slag gaan in het bedrijfsleven, maar ze behoren niet in staat te zijn om als agenten van Turkije te functioneren bij de politie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten