Waarom nog stemmen? Informateur Hamer (PvdA) rolt de rode loper uit voor radicale belangenorganisaties als… Urgenda

Waarom nog stemmen? Informateur Hamer (PvdA) rolt de rode loper uit voor radicale belangenorganisaties als… Urgenda

Geert Wilders. Bron: PVV / YouTube.

Dit is vreemd. Je zou denken dat alleen politieke partijen met de informateur mogen praten, maar in Nederland anno 2021 is dat niet waar. Want ook Urgenda en een rits aan andere linkse hobbyorganisaties mogen ineens langskomen op gesprek. Ongekend!

De Telegraaf-journalist Inge Lengton is verbaasd. Heel verbaasd. En dat is niet zo gek ook. Want het is haar opgevallen dat Urgenda vandaag mag aanschuiven bij de informateur, samen met een "trits aan andere belangenorganisaties." Bij de afgelopen Kamerverkiezingen kon je bij geen van alleen het hokje rood kleuren, en het zijn stuk voor stuk eigenlijk linkse groepen. "Waarom nog stemmen, vraag je je haast af," schrijft Lengton dan ook.

Voor het thema "duurzaamheid," ja daar wordt over gesproken in deze informatie, mogen langskomen:

Dat zijn dus stuk voor stuk organisaties die de hele dag bezig zijn met het propageren van het klimaatevangelie, en die een fundamentele transformatie willen van de manier waarop wij leven (en zaken doen met elkaar). Ze mogen langskomen bij de informateur. Om te keuvelen over hoe het verder moet met het land. Terwijl geen enkele Nederlander een stem op ze heeft uitgebracht.

Het is echt ongelooflijk. Zoals Roelof Bouwman stelt hebben groene bobo's "niet alleen stemrecht, maar worden ze ook persoonlijk gehoord bij de kabinetsformatie."

En zoals Wierd Duk aanvult is dit eigenlijk "niet meer te verkopen." "Business as usual, de lobbycratie bepaalt het beleid." Oh, en wat voegt hij daar aan toe, voor de goede verstaander? "Maar er is geen 'kartel'."

Juist, Wierd.

De kans dat informateur Hamer (PvdA) iets met deze kritiek doet? Die is nihil. Want in Nederland maakt het kartel de dienst uit. En dat heeft lák aan de mening van de gewone burger. Liever laat het de oren hangen naar wat enkele radicale milieuclubs te melden hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer