Walgelijk ISIS verwoest weer tempels in antieke stad Palmyra

Geen categoriejan 20 2017, 15:00
Houdt het dan nooit op met de terreur van deze barbaren?
Het is weer zover: ISIS heeft wéér verwoestingen aangericht in de antieke Syrische stad Palmyra. De terreurbeweging heeft dat al vaker geflikt, maar vorig jaar slaagde het Syrische regeringsleger erin om Palmyra terug te veroveren, dankzij de steun van Rusland. Helaas werd de stad afgelopen december weer heroverd door de barbaarse slagers van ISIS, en die gaan gewoon door waar ze gebleven waren: de prachtige Romeinse bouwwerken in Palmyra moeten en zullen kapot.
Deze keer was het duizenden jaren oude tetrapylon-monument aan de beurt. Ook een Romeins theater werd aan gruzelementen geblazen. De Syrische hoofdarcheoloog noemt het schouwspel "een horrorfilm", en zegt dat ISIS zal doorgaan met de verwoestingen tenzij de terroristen worden gestopt. Daar heeft hij helemaal gelijk in: ISIS is vastbesloten om alles wat niet-islamitisch is volledig weg te vagen. Of het nu om christenen gaat, of om yazidi's, of om Romeinse tempels: het is niet islamitisch en daarom moet het verdwijnen.
ISIS is vastbesloten om elk restje van de oude Syrische beschaving volledig weg te vagen om het te vervangen door bloeddorstige barbarij. Mensen, gebouwen, ISIS kent geen genade. Het is nu echt de hoogste tijd om deze walgelijke terroristen voor eens en voor altijd een enkele reis naar de hel te geven. Weg ermee!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten