Walgelijk: krankzinnige kansenparel vermoordt 'ongelovige' huisbazin met telefoonkabel

Geen categoriejan 27 2017, 10:30
Hoe kunnen mensen zulke gruwelijke daden in hun hoofd halen én uitvoeren?
Om die vraag maar meteen van een antwoord - en zeker geen excuus - te voorzien: zo zijn ze opgevoed. Het is niet voor niets dat steeds meer migranten de Nederlandse inburgeringstest niet halen terwijl die uit lachwekkend simpele vragen bestaat. Tenminste: voor jou en mij. Voor dit soort mensen die uit een totaal ander wereld komen is een vraag als "wat moet je zeggen als je een vrouw als buschauffeur ziet?" nog best een hersenkrakertje, tenzij ze natuurlijk van hun lotgenoten geleerd hebben altijd voor het zoetsappigste, liberaalste antwoord te gaan.
Maar ik dwaal af. Dit soort gruwelijke zaken kunnen niet goedgepraat worden, hoe duidelijk het ook is dat de usual suspects vaak een korter lontje hebben meegekregen dan de gemiddelde Europeaan. Helaas voor hen bestaat er ook nog zoiets als 'eigen verantwoordelijkheid' hier, die niet zomaar kan worden afgeschoven op een moeilijke jeugd of een gebrek aan kennis van normen en waarden. Dan leren ze dat maar, op de harde manier.
En hard gestraft wordt deze schoft hopelijk zeker! Het is het zoveelste verhaal van intolerantie dat afliep met geweld, wederom in het nadeel van ons. In het Duitse Bad Friedrichshall, in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg, heeft zich namelijk een waar drama afgespeeld. Een man trof daar zijn 70-jarige echtgenote dood thuis aan, met alle sporen van een zwaar misdrijf: ze leek gewurgd, haar gezicht leek te zijn ingeslagen met een ijzeren staaf en er was van alles gestolen. En, ook niet onbelangrijk: er stonden allerlei Arabische leuzen op de muren geschreven, waaronder de vriendelijke mededeling dat de vrouw een 'ongelovige' was geweest. De moordenaar was inmiddels verdwenen, maar het bleek niet erg lastig om uit te vinden dat hij het gedaan had: zijn DNA was overal in het huis te vinden en de gestolen spullen werden allemaal bij hem aangetroffen toen hij opgepakt werd. Bewijs alom dus.
Helaas is de rechtszaak, die deze week begonnen is, vooralsnog niet bepaald soepel verlopen. En dat heeft weer eens alles te maken met het uiterst dubieuze verleden van deze nieuwkomer. Er wordt vanuit gegaan dat hij Abu Bakr heet, maar dat zou slechts "één van de namen" die hij heeft zijn. Waarschijnlijk komt hij uit Pakistan, maar ook dat valt niet met zekerheid vast te stellen. Het past verrassenderwijs weer eens precies binnen het belangrijkste argument tegen de komst van dit soort zogenaamde 'zielige' types: we kunnen gewoon op geen enkele manier erachter komen wie ze zijn en wat ze hier van plan zijn. Vaak zijn dat relatief vreedzame dingen, maar ook veel te vaak - zoals dit gruwelijke verhaal wel illustreert - niet.
En dat maakt dit alles extra zuur: deze slachtpartij had wederom voorkomen kunnen worden als we onze grenzen nu eens écht zouden gaan bewaken, om duidelijk te maken dat de enige manier om Europa binnen te komen de legale is. Daarvoor heb je echter politici met ballen nodig, en die vind je op dit continent al jaren niet meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten