Walgelijk! Passagier mishandelt buschauffeur na weigering om mondkapje te dragen

Walgelijk! Passagier mishandelt buschauffeur na weigering om mondkapje te dragen

Buslijn in Amsterdam. Bron: Shutterstock: Door RootsShoots

Gisteravond is een buschauffeur mishandeld in Amsterdam. Vandaag bleek dat de buschauffeur en dader een korte woordenwisseling had; de passagier droeg geen mondkapje en mocht de bus niet in zolang hij geen mondkapje op zou doen. De totale sneuneus flipte hem helemaal en mishandelde de buschauffeur.

Een 67-jarige buschauffeur weigerde passagier die geen mondkapje droeg. De passagier ging helemaal door het lint en mishandelde de buschauffeur flink. Totaal gestoord dat er nog steeds randfiguren flippen als ze worden geweigerd in het openbaar vervoer.

De mondkapjesplicht in het ov bestaat nu al enkele maanden, maar nog steeds hebben sommige mensen er lak aan. En sommigen gaan zelfs zo ver dat zij hun geduld kwijtraken...

Op dit moment is de politie nog op zoek naar de dader.

"Wij hebben nog duidelijkere beelden uit de bus, waarop de verdachte goed te zien is", zegt een politiewoordvoerder. "De beelden zijn intern gedeeld zodat alle politiecollega's in Amsterdam ze onder ogen krijgen. Hopelijk leidt dat tot een herkenning, anders overwegen we in overleg met het Openbaar Ministerie om de beelden naar buiten te brengen."

De Amsterdamse politie reageert geschokt op dit incident. Wethouder Sharon Dijksma zegt terecht dat mensen moeten afblijven ov-personeel.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Door het incident begint ze zelfs te spreken over een algehele mondkapjesplicht in de openbare ruimte. Dit is dus waar het tuig voor zorgt: een nog strikter mondkapjesbeleid.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties