Walgelijke gele hesjes verklaren MKB de oorlog: winkels geplunderd, massaal ingrijpen van politie vereist om boel enigszins in de hand te houden

Walgelijke gele hesjes verklaren MKB de oorlog: winkels geplunderd, massaal ingrijpen van politie vereist om boel enigszins in de hand te houden

Het is dieptriest, maar zo gaan extreemlinkse gekken helaas nou altijd te werk.

Zoals te verwachten viel is het vandaag weer eens compleet uit de hand gelopen in Frankrijk. In de hoofdstad Parijs werden minimaal 335 mensen gearresteerd. Dit om "te voorkomen" dat de betogingen van de #gelehesjes zouden "uitlopen op gewelddadigheden." Let wel, het werd wel degelijk gewelddadig. Zo werden er winkels geplunderd aan de Champs-Élysées.

Volgens staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Laurent Nuñez waren er aan het begin van de middag al zo'n 31.000 Gele Hesjes op straat. Zoals vorige week vonden er vervolgens botsingen plaats tussen de politie en de 'betogers.' Alleen in de morgen zouden er al bijna 440 mensen gearresteerd zijn in het hele land, waarvan het meerendeel dus in Parijs.

De 'betogers' roepen dat zij er voor de gewone man zijn en tegen het grootkapitaal van de multinationals en hun vrienden in de regering. Maar is dat wel zo? Neen.

De schermutselingen zijn in verscheidene 'avenues', ook op de beroemde Champs-Élysées, uitgebroken. Betogers slopen beschermingswanden die winkels voor hun zaak hebben gezet om schade te voorkomen. Toeristische attracties in stad zijn de hele dag dicht... Betogers rukten de houten schotten die het winkelcentrum Publicis Drugstore moesten beschermen, los om barricades van te maken. Anderen probeerden er brand te stichten. Publicis Drugstore was eerder al het doelwit van 'casseurs' (brekers), zoals de vaak in het zwart gehulde plunderende vandalen worden genoemd.

Laten we eerlijk zijn: het gaat hier gewoon om hooligans.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spoor 2 traject niet gelukt, hoe verder?

Lees meer