snapshot6

65% van het autoverkeer elektrisch in 2030? Totale gekkigheid!

Geen categoriedec 08 2018, 19:00
De idioterie van Jesse Klaver en co. in woord en som.
De huidige politiek lijdt aan een ongekend gebrek aan beta’s. Er zijn welgeteld negen politici met een technische achtergrond in het parlement. Alle 141 anderen ontberen technische kennis en mogelijk ook technisch denkvermogen. Een techneut is niet louter onder de indruk van een simpel getal. Hij wil een verklaring voor de herkomst van een getal en de grootteorde van dat getal ten opzichte van het geheel.
De rekenkracht van Jesse Klaver werd onlangs nog pijnlijk duidelijk: de simpele som van 7 miljoen huishoudens maal 20.000 Euro brachten hem op 14 miljard. Het geeft duidelijk aan dat het hem volledig ontbeert aan ieder ‘gevoel’ bij een getal. 7 keer 20 is tenslotte 140, en niet 14. Dat is geen hogere academische wiskunde maar groep 4–werk (voor de ouderen onder ons, tweede klas lagere school), het tafeltje van 7.
Bij een techneut gaan ook alle alarmbellen rinkelen bij de gedachte dat een warmtepomp ‘klimaatneutraal’ is. Als het huis nog altijd verwarmd wordt moet die energie ergens vandaan komen. En als die niet via de gasleiding komt, dan moet er toch een plek zijn waar energie in warmte wordt omgezet? Jawel, in de warmtepomp! En hoeveel energie stop ik daar dan in? Voor een rijtjeshuis gemiddeld 2.400 kWh per jaar, en daarmee vervalt de behoefte aan gas. Maar waar komt deze 2.400 kWh dan vandaan? Uit de elektriciteitskabel! En waar komt die vandaan? Van de kolen- of gasgestookte energiecentrale? In de zomer met een beetje geluk van een windmolen, maar de verwarming staat dan toch uit.
Gisteren werd bekend dat men in 2030 maar liefst 65% van het autoverkeer elektrisch wil hebben... een techneut gaat dan rekenen…. 65% van 9 miljoen auto's zijn 5.850.000 voertuigen die vanaf dan gemiddeld 30 kWh per dag (133 km, 0,225 kWh per km) gaan gebruiken... dat is 175 miljoen kWh per dag... een gemiddeld huishouden verbruikt 4.400 kWh per jaar, 12 kWh per dag… 175 miljoen kWh staat dus voor een equivalent van 14.5 miljoen huishoudens. Er zijn in Nederland op dit moment 7 miljoen huishoudens (vraag maar aan Klaver…) en we gaan het energieverbruik van twee keer zoveel huishoudens aan de elektrische auto hangen… en die stroom komt zeker allemaal van windmolens?
Was ik maar nooit naar school gegaan, dan had ik zo in de politiek gekund…
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten