NEE! Megalomane Europese sociaaldemocraten nomineren Frans Timmermans als kandidaat presidentschap Europese Commissie

NEE! Megalomane Europese sociaaldemocraten nomineren Frans Timmermans als kandidaat presidentschap Europese Commissie

Als het aan de Europese socialisten ligt wordt Frans Timmermans de machtigste man in Brussel. Moge God het verhoeden.

Dromen zijn volgens Marco Borsato bedrog, maar blijkbaar geldt dat niet voor nachtmerries. De partij van Europese sociaaldemocraten (PES) heeft Frans Timmermans vandaag namelijk officieel aangewezen als dé sociaaldemocratische kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Zij deden dat op het 'partijcongres' in Lissabon.

Het is natuurlijk een waar schrikbeeld: Timmermans staat terecht bekend als een eurofiel pur sang. De man wil alleen maar "meer, meer, meer Europa." Zelfs Angela Merkel is er niks bij. Als deze mafketel het voor zeggen krijgt in Brussel -- en hij heeft al veel te veel invloed als vice-voorzitter -- verandert de EU écht razendsnel in een federale superstaat.

Andrea Nahles, de leider van de Duitse sociaaldemocratische partij de SPD -- die ook al eurofiel tot op het bot is -- is daarom juist weer dolgelukkig met Timmermans' nominatie:

Gelukkig is er toch nog iets van goed nieuws. Timmermans' belangrijkste rivaal is namelijk een Duitser: Manfred Weber. Weber is niet alleen lid van de Europese Volkspartij waar ook Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter, lid van is, maar ook van de CSU. Dat is de Beierse zusterpartij van Angela Merkels eigen CDU. Nou is Weber ook bepaald geen euroscepticus, maar de man is toch minder erg dan ons Franske. Aangezien hij dus van de CSU is, van de Europese Volkspartij, en daarnaast ook nog eens uit Duitsland komt wordt het misschien toch lastig voor Timmermans om deze strijd te winnen. Duitsland beslist immers wat er gebeurt in Europa.

Aan de andere kant, en dit is dan toch weer heel zorgwekkend: er is een reden dat de voorzitter van de Europese Commissie over het algemeen uit een wat kleiner EU-land komt; op die manier hoeven de Fransen en Duitsers geen angst voor elkaar te hebben. Op het moment dat een Duitser aan het hoofd van de Europese Commissie staat en het federalisme oplegt aan alle lidstaten zal dat toch voor problemen zorgen, al was het maar omdat het een Duitser is.

Misschien dat Merkel en haar landgenoten het daarom stiekem best prima vinden om Timmermans uiteindelijk te krijgen als nieuwe voorzitter. Kunnen ze hem mooi gebruiken als marionet in hun plan om het Heilige Europese Rijk te creëren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer