Walgelijke neptolerante GroenLinks-activisten beschadigen posters van VNL: "Deze viezigheid mag wel weg"

Walgelijke neptolerante GroenLinks-activisten beschadigen posters van VNL: "Deze viezigheid mag wel weg"

Jesse Klaver zegt dat GroenLinks het verschil kan maken met kleine daden. Bedoelt hij dit daarmee?

GroenLinks, en dan met name lijsttrekker Jesse Klaver, heeft de mond vol van zogenaamde linkse waarden als "tolerantie," "respect" en "democratie." Maar wee je gebeente als je rechts bent. Dan heb je wat de groene salonsocialisten betreft helemaal geen rechten -- en zeker niet het recht om mee te doen aan de verkiezingen.

Marc Wachter is regio-cooördinator Limburg voor VNL, de partij van Jan Roos, Joram van Klaveren en Louis Bontes. Samen met een groepje vrijwilligers reist hij door het midden en noorden van de provincie om het goede nieuws te verspreiden dat er een klassiek-liberale partij meedoet aan de verkiezingen. Ze delen flyers uit, praten met kiezers, en hangen overal posters op.

Helaas vindt DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, dat absoluut niet kunnen. VNL is namelijk rechts. Tot zijn grote verbazing zag Marc vanochtend dan ook dat de hooligans van die organisatie zijn net opgehangen posters bewust beschadigd hadden:

poster

Op die stickers staat dat DWARS GroenLinks steunt (ja, ze laten hun eigen naam echt achter, zo trots zijn ze op hun vandalisme). Vervolgens staat er: "Deze viezigheid mag wel weg."

Met andere woorden: rechtse politieke denkbeelden zijn vies en moeten geband worden.

Dit is hoe GroenLinks en het tuig van DWARS rollen. Voor deze types is dit soort wangedrag volkomen normaal. VNL is namelijk klassiek-liberaal, en iedereen die niet in het politiekcorrecte socialistische evangelie gelooft moet kapot. Dat ze daarbij ons democratische systeem aan hun laars lappen interesseert ze geen biet.

Voor Marc en zijn groep vrijwilligers is dit natuurlijk bijzonder vervelend. Als gezegd reizen ze de hele provincie door om vrijwilligerswerk te verrichten voor VNL. Ze nemen dus tijd uit hun drukbezette dag om iets te doen waarvan ze denken dat het in het belang van Nederland is (wat het natuurlijk ook is, we hebben dringend behoefte aan een klassiek-liberale partij!). Vervolgens worden ze op deze manier beloond voor hun goede werk.

Marc legt uit dat het hem zeker geraakt heeft:

"Ik had de posters net een uur hangen en was blij dat we op deze manier politiek kunnen bedrijven in Nederland; iedere partij krijgt de mogelijkheid om haar ideeën te verspreiden. Dan zie ik dit en besef ik: blijkbaar geldt linkse tolerantie alleen voor links'."

Hij voegt daar aan toe:

"Als je je best doet om meer dan 200 posters te plakken en daarbij rekening houdt met de andere posters zodat je er niet overheen plakt, en dit is vervolgens wat GroenLinks-activisten doen, tja, dan zijn het voor mij kleuters."

De voorzitter van VNL, Laurence Stassen, vindt dit soort wangedrag natuurlijk ook absoluut niet kunnen en heeft Jesse Klaver hierover aangesproken op Twitter:

In plaats van zijn excuus aan te bieden voor het kinderachtige gedrag van zijn kleuter-fans blijft het oorverdovend stil bij de GroenLinks-lijsttrekker. Tolerantie en respect gelden namelijk niet voor rechtse partijen; die waarden heb je als groene hooligan alleen voor linkse partijen. En maar klagen als rechts een keer terugslaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties