Wannabe zelfmoordterrorist in Nederland vrijgelaten

Geen categoriesep 17 2014, 20:42
De opgepakte bijna-Syriëganger uit Huizen had bestanden op zijn computer staan over een zelfmoordaanslag. Meneer loopt echter gewoon weer vrij rond.
De naïviteit en arrogantie van burgemeester Van Aartsen (Den Haag) is grenzeloos. Onvoorstelbaar. Volgens Van Aartsen moet je met hem naar de Schilderswijk gaan, want dan is er helemaal niets aan de hand. Bij deze nodig ik de burgemeester van mijn stad uit om op zeer korte termijn samen de Schilderswijk te bezoeken. Uiteraard doen we allebei een keppeltje op. Op die manier steunen we de belaagde joden in Nederland. Bang om in elkaar geslagen te worden, ben ik natuurlijk niet. 'Je moet met de burgemeester naar de Schilderswijk gaan, dan heb je geen problemen', aldus de burgervader.
Naïviteit kan echter nog een stapje verder gaan. U weet vast nog dat er onlangs twee gezinnen uit Huizen werden opgepakt omdat het OM vermoedde dat beide heren ISIS gingen steunen in Irak en Syrië. De onderzoeksrechter liet de mannen echter gaan. Er was onvoldoende verdenking. Vandaag brak echter mijn klomp.
Zelfmoordaanslag
De 33-jarige verdachte in deze zaak had thuis namelijk een bestand over zelfmoordaanslagen. Daar blijft het niet bij. Deze wannabe ISIS-strijder bezat ook omschrijvingen van explosieven, constructietekeningen van ontstekingsmechanismen en uitleg over het gebruik van wapens. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Utrecht woensdag gezegd tijdens een zitting van de raadkamer van de rechtbank.
Het OM wil nu dat de man opnieuw opgesloten wordt. Lijkt me een logisch verzoek. Al is er veel in deze zaak onduidelijk. Zo weten we niet waar deze zelfmoordaanslag plaats had moeten vinden. In Irak of Syrië? Zou kunnen. Het is echter ook mogelijk dat deze aanslag in Nederland moest worden uitgevoerd. Joodse objecten (denk aan Brussel) genoeg in Amsterdam en andere Nederlandse steden. Misschien waren deze bestanden wel bedoeld voor iemand anders. Hoe dan ook: stevig aan de tand voelen en voorlopig in hechtenis houden.
Bizar
Dat meneer op vrije voeten loopt, is namelijk bizar. Blijkbaar beseffen wij in Nederland nog steeds niet wat voor een groot potentiël gevaar schuilt in alle ISIS-aanhangers. Of ze nu hier in Nederland wonen of inmiddels al vertrokken zijn naar het Midden-Oosten. ISIS heeft enorm veel expertise en kennis op gebieden waar je niet vrolijker van gaat kijken. Bijna dagelijkse bewijst de club in Irak zeer goed te zijn in het plegen van aanslagen, het omgaan met bermbommen en het uitvoeren van zelfmoordaanslagen.
De Islamitische Staat is geen hulporganisatie. Het is een moordmachine. Dit grommende monster heeft aanhangers in Nederland. En het strekt haar klauwen uit om ons en het hele westen te treffen. Oplettendheid is geboden. Vooralsnog zit Nederland echter nog veel te veel in de Van 'Uhmmodus'. De koppensnellers in Syrië en Irak zijn echter helden. Onze wannabe zelfmoordterrorist in Huizen bewijst dat weer.
Nederland moet wakker worden. Voor we ruw wakker schrikken.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten