Kamerlid Femke Merel van Kooten (PvdD) stapt op dubieuze wijze uit de fractie en gaat alleen verder

Geen categoriejul 16 2019, 14:45
Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten (PvdD) heeft vandaag te kennen gegeven haar werk voor de fractie van Marianne Thieme stop te zetten. Daarmee is een eerste geval van zetelseperatisme een feit. Ze gaat alleen verder.
De redenen waarom Van Kooten stopt zijn echter niet helemaal helder. Zo spreekt ze over het ouderschap en dat ze zich niet langer kan vinden in de wijze waarop de partij opereert. Maar wat nu concreet de druppel was blijft onduidelijk in haar verklaring die ze op Facebook achterliet.
Volgens Van Kooten zou de Partij voor de Dieren 'versmallen' in plaats van 'verbreden'. Echter laat ze dus na om concrete voorbeelden te benoemen van die 'versmalling' waardoor het argument gekunsteld overkomt. Concreet lijkt het erop neer te komen dat mevrouw vindt dat bepaalde onderwerpen meer aandacht verdienen dan mogelijk is onder de vlag van Thieme. Zo zegt ze:

"Echter, tot mijn grote spijt zie ik eerder een versmalling dan een verbreding in de onderwerpen die PvdD tot haar “core business” rekent."

Van Kooten gaat nu dus alleen verder en neemt haar zetel mee, maar als we kijken naar het aantal stemmen die ze heeft opgehaald tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 dan zou het haar sieren haar zetel op te geven en een andere PvdD-kandidaat het werk op te laten pakken. Maar dat doet de afgestudeerde juriste niet, die blijft liever kleven om "zich in te zetten voor mens en dier".
Alsof dat niet onder de vlag van haar oude partij kan?
En zo verlaat de dubieuze Van Kooten de Partij voor de Dieren. Met vage redenen waaruit niemand echt wijzer wordt waar de schoen hem wringt. Jammer! Want concreet is haar verklaring namelijk niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten