Wat de... Duitse minister: "Aantal Afrikaanse vluchtelingen is verdubbeld, in 2017 komen er 400.000 naar Europa"

Geen categoriemrt 30 2017, 11:00
Zet maar open die grenzen, iedereen is welkom.
Immigratie is een groot goed. Tenminste, als de nieuwkomers iets toevoegen aan de Nederlandse maatschappij, goed willen integreren, de Westerse manier van leven omarmen, modern en verlicht zijn, en een band met ons land hebben (via hun partner of anderszins). Dat soort mensen moeten altijd welkom zijn. Zo ken ik persoonlijk (nee, ik heb het niet over mezelf) een Nederlandse jongen die getrouwd is met een Turkse. Ze hebben een kind van drie jaar oud, zijn al jaren getrouwd, en houden zielsveel van elkaar. Daar komt bij dat de Turkse dame in kwestie modern is en van onze cultuur houdt. Ik zou zeggen: wees welkom!
Helaas zijn er de afgelopen jaren nogal wat mensen naar Nederland gekomen die verder niets met onze manier van leven hebben, maar die alleen komen omdat ze denken dat er hier gratis geld te halen valt. Ondertussen integreren ze niet, passen ze zich niet aan, en zijn ze in veel gevallen ook nog eens onterecht uit op een status als vluchteling.
Je zou denken dat we na de debatten van het afgelopen jaar over dit onderwerp ondertussen maatregelen hebben genomen om de instroom van dit soort integratie-weigerende nepasielzoekers te beperken. Helaas is niets minder waar:

De Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking Gerd Müller (CSU) verwacht dat er in 2017 zo'n 400.000 mensen via de Middellandse Zee naar Italië proberen te komen. In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal vluchtelingen dat vanuit Afrika naar Europa is gereisd, verdubbeld. ,,Als we dat doorrekenen komen we uit op 300.000 tot 400.000 mensen."

Zelfs een blinde kan nog zien dat Europa dit soort aantallen (van anti-moderne en niet-geïntegreerde) nieuwkomers (uit achtergestelde landen) helemaal niet aan kan. Daarom is het ongelooflijk dat hier nog steeds niets aan wordt gedaan.
De minister stelt voor dat de handelsbetrekkingen met Afrika verbeterd moeten worden, dit zou dan de instroom van dit soort nepvluchtelingen enigszins beperken. Dat is een prima idee. Vrijhandel is goed voor iedereen. Hoe welvarende Afrika wordt, hoe minder Afrikanen naar Europa zullen willen komen. De gemiddelde mens voelt zich immers het best in zijn eigen land en omgeving (er zijn uitzonderingen).
Maar dat alleen is niet voldoende. Europa zal ook een actief grenzenbeleid moeten voeren om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar binnen kunnen komen. Dit betekent onder meer dat boten moeten patrouilleren op de Middellandse Zee en dat illegale immigranten keihard teruggestuurd moeten worden. Breng ze maar aan boord van een goed schip en breng ze vervolgens terug naar waar ze vandaan komen.
Daarnaast zal er geïnvesteerd moeten worden in effectieve grensbewaking bij de buitengrenzen van Europa. De deur moet dicht worden gegooid (hoewel niet op slot). De enigen die dan binnen kunnen komen zijn de mensen voor wie wij de deur opendoen. En ja, dat betekent dat we nog altijd jaarlijks nieuwe immigranten erbij krijgen, maar dat is geen probleem. Sterker nog, als we die immigranten goed kiezen (zie mijn opmerking over die maat van me met zijn Turkse vrouw en kind) zijn zij een verrijking voor Europa.
Maar onbeperkte immigratie van kansloze nepasielzoekers? Daar moet nou echt eens een einde aan komen. En ja, dat mag best wat kosten.
Oh, en voor iemand iets roept over 'xenofobie': dit is ook in het belang van deze nepasielzoekers zelf. Heel veel van deze economische avonturiers komen namelijk om tijdens hun gevaarlijke reis. Zie deze video bijvoorbeeld: Afrikaanse bootvluchtelingen zien een vissersboot uit Algerije aan voor de Kustwacht en laten hun eigen boot vervolgens bewust zinken (om "gered" te worden). Alleen is het dus geen boot van de Kustwacht en kunnen de vluchtelingen er niet allemaal op. Het gevolg is werkelijk verschrikkelijk.
Dit soort ongelukken komen doordat Europa nog altijd een opengrenzenbeleid voert waardoor dit soort mensen aangemoedigd worden om de oversteek te wagen. Als je je écht druk maakt om Afrikaanse levens begrijp je dus dat daar onmiddellijk een einde aan moet komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten