Jan Roos nieuwe columnist De Dagelijkse Standaard: vanaf nu elke vrijdag een column!

Jan Roos nieuwe columnist De Dagelijkse Standaard: vanaf nu elke vrijdag een column!

De Dagelijkse Standaard heeft een nieuwe wekelijkse columnist: Jan Roos.

En ja, daar zijn we natuurlijk verschrikkelijk blij mee. Jan is al jaren hard aan de weg aan het timmeren in de media en recentelijk ook nog eens in de politiek. Hij werd bekend als rechtse, kritische journalist voor PowNed en GeenStijl, als radio-persoonlijkheid bij het programma Echte Jannen, en liet vervolgens ook nog zijn stempel achter op de politiek als voorman van de 'Nee-campagne' bij het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Zoals we allemaal weten leverde hem dat uiteindelijk een fantastische overwinning op doordat een meerderheid van de kiezers tegen het verdrag stemde.

Vorig jaar kondigde Roos aan dat hij lijsttrekker werd van VNL (VoorNederland), de klassiek-liberale partij opgezet door Joram van Klaveren en Louis Bontes. Hoewel hij op verkiezingsdag net naast de zetels greep slaagde Jan er wél in om het rechtsliberale gedachtegoed op de agenda te zetten -- we kunnen ervan uitgaan dat de VVD nooit zo'n rechtse campagne gevoerd had als VNL niet klaarstond om op rechts wat zetels af te pakken. Daar komt natuurlijk nog eens bij dat Roos Eva Jinek heerlijk op haar plaats zette toen ze hem aanviel. Het gevolg was dat Jinek dagenlang onder vuur lag en haar reputatie een behoorlijke opdoffer te verwerken kreeg. Waarom? Omdat, hoewel ze hem keihard aanviel, Roos netjes en rustig bleef. Zo doen wij van rechts dat.

Maar goed, dat is allemaal geschiedenis, nu is het tijd om naar de toekomst te kijken. Wat dat betreft hebben wij dus geweldig nieuws voor onze lezers. Vanaf morgen zal Jan elke vrijdag een column schrijven voor uw favoriete website. Jawel, Jan Roos wordt dus officieel een DDS'er!

Het moge duidelijk zijn dat wij hier bijzonder blij mee zijn. Jan is een geweldige aanwinst voor DDS. Check de website morgen om een uur of 12, want dat is het moment waarop Jan zijn debuut maakt als wekelijkse columnist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties