Wat een spanning en sensatie! Minister Bruins overleeft motie van wantrouwen na ziekenhuis-debat

Wat een spanning en sensatie! Minister Bruins overleeft motie van wantrouwen na ziekenhuis-debat

PVV pers / YouTube

Spanning en sensatie in de Tweede Kamer vandaag, maar dan helemaal niet. Minister Bruno Bruins overleeft motie van wantrouwen na ziekenhuis-debat. Coalitiepartijen, GroenLinks en de PvdA houden hem de hand boven het hoofd. Via Het Parool.

Het ziekenhuis-debat, dat gaat over het MC Slotervaart dat failliet is verklaard, maakt flink wat emoties los. Het is onbegrijpelijk dat van het één op het andere moment zo'n ziekenhuis maar moet worden opgedoekt. De zorgverzekeraar trok namelijk de stekker eruit toen zij vonden dat de kwaliteit van zorg te laag was. Men verweet Bruins dat het hele handelen chaotisch en abrupt gebeurde en hij niet op tijd op de hoogte was van de situatie.

De motie van wantrouwen werd gesteund door de PVV, SP, PvdD, 50Plus, DENK en FVD. De coalitiepartijen (VVD, D66, CDA en CU) steunden de motie niet. GroenLinks en de PvdA evenmin. Wel kreeg Bruins even van het CDA, D66 en CU wat scherpe vragen.

De PvdA benadrukt nog even dat het ambt geen 'leer-werkplek' is, pak aan Bruins! Dit gaven ze hem mee toen hij zei dat hij 'van de gebeurtenissen wilde leren'. Voor de SP was het vertrouwen helemaal klaar toen hij aangaf voor het behoud van basiszorg en spoedzorg in Lelystad 'heel ver wil gaan' maar dit voor andere Ijsselmeerziekenhuizen niet wilde toezeggen. 'Dan weten wij genoeg' zeiden ze bij de SP.

Zijn hele pleidooi is dus niets meer geweest dan 'oeps, volgende keer beter' en daarmee heeft hij voldoende vertrouwen weten te houden bij de meerderheid in de Tweede Kamer. Bruins erkent echter wel dat een oordeel over de kwaliteit van een ziekenhuis niet buiten de inspectie om kan worden geveld. Daarmee geeft hij Zilveren Kruis dus een tik over de vingers.

De volledige oppositie steunt een onderzoek naar de ondergang van ziekenhuizen maar dit werd geblokkeerd door de coalitie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer