Daar gaan we weer! Demonstraties Zwarte Piet Zaanstad mogen doorgaan

Daar gaan we weer! Demonstraties Zwarte Piet Zaanstad mogen doorgaan

Eurovision Song Contest / YouTube

Bij de intocht van Sinterklaas in Zaanstad mag dit jaar worden gedemonstreerd. Dat heeft burgemeester Jan Hamming vandaag gezegd. Via het AD.

Burgemeester Hamming staat toe dat er wordt gedemonstreerd, hij voegt hier echter wel voorwaarden aan. Zo worden er extra maatregelen genomen om de veiligheid te bewaren. Mocht het toch uit de hand lopen dan zal hij zich genoodzaakt voelen om de demonstraties te beëindigen.

Tot nu toe zijn er twee groepen bekend die zullen gaan demonstreren en zijn er nog acht groepen waar gesprekken mee plaatsvinden. De twee groepen die sowieso zullen komen zijn beide voorstander van Zwarte Piet. Het zal dus niet lang duren voor ook de tegenstanders groen licht zullen krijgen.

De burgemeester spreekt van extra maatregelen om 'eventuele wanordelijkheden' het hoofd te kunnen bieden. Daarmee lijkt het aan hem om te bepalen wanneer de demonstratie al dan niet beëindigd zal worden.

Over de plaatsen waar de demonstranten mogen demonstreren is nog niets bekend. Waarschijnlijk krijgen alle groepen een plaats aangewezen waar zij de intocht zelf niet zullen kunnen verstoren. Ook lijkt het verstandig om voor- en tegenstanders niet te dicht bij elkaar neer te zetten.

De lokale VVD stelde voor om demonstraties tijdens de intocht helemaal te verbieden maar burgemeester Hamming wilde dit niet. Waarom dan perse tijdens de intocht moet worden gedemonstreerd is een raadsel. De kans dat zo'n feest op zo'n moment verpest wordt neemt namelijk alleen maar toe en beide kampen zouden in principe op ieder ander moment óók kunnen demonstreren.

We zullen zien hoe het gaat, de discussie is in ieder geval duidelijk nog niet voorbij!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties