Video! Raadslid GroenLinks Amsterdam noemt VVD en CDA racistisch 'Laten zich inspireren door neonazi's'

Video! Raadslid GroenLinks Amsterdam noemt VVD en CDA racistisch 'Laten zich inspireren door neonazi's'

Het gaat weer los in de gemeenteraad van Amsterdam. Simion Blom, raadslid van GroenLinks, noemt de VVD en CDA racistisch en ze zouden zich laten inspireren door neonazi's.

FVD-raadslid Kevin Kreuger vraagt om opheldering van een van Blom's uitspraken. Hij noemt een partij die zich door neonazi's zou laten inspireren en Kreuger wil graag weten wat hiermee precies wordt bedoeld.

Blom krijgt het woord en hakkelt een beetje:

"Kijk maar wat afgelopen zomer is gebeurd met de VVD en het CDA dat er wordt opgeroepen om met name etnische minderheden in achterstandswijken twee keer vaker te straffen. Racistischer dan dat kan bijna niet."

Een compleet idiote interpretatie van Blom natuurlijk. Hoewel het idee allang van tafel is en het überhaupt als bliksemafleider fungeerde vanwege het debat over de dividendbelasting, ging het niet zozeer om etnische minderheden maar over achterstandswijken in het algemeen. In de video maakt hij ook een gebaar van aanhalingstekens bij het woord 'achterstandswijken' alsof er iets mis is met die term.

Zelfs al was het wél gericht op etnische minderheden, dan nog is dat níks bij wat de nazi's ooit hebben geflikt of neonazi's ooit in de praktijk hebben gebracht. De VVD Amsterdam reageert dan ook passend met een tweet (tevens video) en acht de suggestie onacceptabel en hopen dat hij zijn excuses aan zal bieden.

[embed[/embed]

GroenLinks Amsterdam zou er ook beter aan doen afstand van Blom te nemen en hem een lidmaatschap bij BIJ1 aan te bieden. Wat een niveau weer...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer