Wat een verrassing! Amsterdam ziet voor het eerst in jaren criminaliteit niet dalen!

Wat een verrassing! Amsterdam ziet voor het eerst in jaren criminaliteit niet dalen!

DutchMen / Shutterstock

Uit cijfers van de driehoek - burgemeester, politie en het OM - blijkt dat voor het eerst in jaren de cijfers nauwelijks tot niet zijn gedaald wat betreft criminaliteit. Burgemeester Halsema lijkt al weinig goeds te kunnen doen in de stad, dus deze cijfers worden op een verkeerd moment bekend gemaakt. Is het Amsterdamse politiebeleid inderdaad te zwak, of speelt er meer?

De afgelopen jaren daalde juist de criminaliteitscijfers, maar de politie had het afgelopen jaar drukker dan ooit volgens de burgemeester. Dit is iets waar critici al langer voor waarschuwen, criminaliteitscijfers zijn alleen de geregistreerde cijfers, ze vertellen nooit het hele plaatje.

Cybercriminaliteit, huiselijk geweld en seksueel geweld blijven te veel onder de radar, en hier is politie vaak enorm veel tijd mee kwijt.

Ook schrikt de driehoek van de toename van wapenbezit onder jongeren. Laatst liet het programma Danny op Straat dit ook al zien in een vrij schokkende aflevering. Jongeren van 12/13 lopen al met kapmessen op straat. De politie staat er soms radeloos bij, voor de driehoek is dit een enorm probleem om op te lossen.

Laatst weigerde Halsema al om de zogeheten 'patseraanpak'-beleid ook te gaan implementeren in Amsterdam, terwijl het in Rotterdam zijn vruchten afwerpt. Met deze nieuwe schokkende cijfers zal Halsema met een goed alternatief op de proppen moeten komen om nog een beetje vertrouwen van de raad te kunnen verwachten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
amsterdam criminaliteit Halsema

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties