Wat doet Hamas na tijdelijk staakt-het-vuren?

Geen categoriejul 17 2014, 10:15
Goed nieuws: vandaag begint een tijdelijk staakt-het-vuren om humanitaire redenen. Helaas willen de terroristen van Hamas nog altijd Israël vernietigen.
Het duurt maar vijf uurtjes, het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas vandaag, maar het is een begin. De wapenstilstand begint om 09:00 uur Nederlandse tijd en duurt tot 14:00 uur. Beide partijen zijn akkoord gegaan met een tijdelijk bestand op initiatief van de Verenigde Naties. Het staakt-het-vuren is bedoeld om de inwoners van Gaza hulp te verlenen. Er is bijvoorbeeld een groot tekort aan water in Gaza.
Israël ging als eerste akkoord met het bestand, Hamas ging later ook akkoord. Een goed besluit van beide partijen. We moeten niet vergeten dat onschuldige burgers van Gaza geen slachtoffer mogen worden van het wanbeleid van terreurorganisatie Hamas. Want dat is wat er aan de hand is. Het zijn de leden van Hamas die dagelijks tientallen raketten afvuren op Israël om het Joodse land en haar inwoners 1. te vernietigen en 2. te provoceren.
Het Israëlische leger doet vervolgens haar best enkel militaire doelen zoals raketinstallaties en wapenopslagplaatsen te bestoken met heel precieze luchtaanvallen, maar mede door het inzetten van menselijke schilden door Hamas gaat dat soms flink goed mis, waardoor er burgerdoden vallen. In de strijd zijn gisteren vier Palestijnse kinderen overleden door een aanval van het Israëlische leger. In een poging terroristen uit te schakelen, heeft het leger de kinderen geraakt met luchtaanvallen. Heel treurig. Wat zou het toch mooi zijn als dat niet meer gebeurt.
Als Hamas vandaag blijft doorgaan met het afvuren van raketten, net zoals de terroristen vanochtend vroeg nog even hebben gedaan voordat het tijdelijke VN-bestand ingang (stel je voor dat ze echt even stoppen, zeg), dan heeft Hamas een heel groot probleem. Dan komt het Israëlische leger namelijk in actie, en niet alleen met aanvallen vanuit de lucht:

De Israëlische minister van Justitie Tzipi Livni zegt volgens de Jerusalem Post woensdag dat als de raketbeschietingen door Hamas niet ophouden, Israël met grondtroepen de Gazastrook zal binnenvallen. Wanneer dat mogelijk gebeurt, zei Livni echter niet.

Laat het duidelijk zijn: Israël heeft het volste recht op zelfverdediging als Hamas doorgaat met het bestoken van Israël. Hamas is een terreurorganisatie die Israël met de grond gelijk wil maken. Het begint met terreuraanvallen om de Israëli's bang te maken, het eindigt met een totale oorlog tegen de Joodse staat als de terroristen van Hamas hun zin krijgen.
Vanochtend werden er niet alleen raketten afgevuurd op Israël. 13 Gazaanse terroristen probeerden via een tunnel Israël binnen te dringen om aanslagen te plegen in het land. Die terroristen zijn godzijdank tegengehouden door het Israëlische leger. Je wil je niet voorstellen wat die terroristen zouden hebben gedaan als het leger ze niet had tegengehouden.
Lees ook het liveblog van Times of Israel voor het laatste nieuws rondom het staakt-het-vuren. Het is de vraag wat Hamas gaat doen als het staakt-het-vuren is afgelopen. Sturen ze dan weer raketten naar de steden van Israël, die gelukkig worden beschermd door de Iron Dome? De kans daarop lijkt gelijk aan 100 procent. Hamas zal niet willen stoppen met het bestoken van Israël, omdat Hamas Israël wil vernederen, vernietigen, de zee in wil drijven.
Israël heeft geen bestaansrecht in de ogen van Hamas. Dat is het grote probleem. Ook al is er sprake van een tijdelijk bestand (als Hamas zich daaraan houdt), een duurzame vrede tussen Israël en de Palestijnen is nog ver, heel ver weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten