Wat is de overeenkomst tussen de PvdA en de maffia?

Geen categoriesep 02 2011, 14:00
Wat is de PvdA toch een volmaakt cliëntelistische partij geworden.
Nu is er weer een triumviraat van PvdA-wethouders in Utrecht in opspraak geraakt omdat ze stemmen kochten gratis geld weggaven.

Drie PvdA-wethouders uit het vorige college liggen in Utrecht onder vuur omdat ze in totaal acht ton gemeenschapsgeld weggaven in strijd met de regels. Het geld werd verdeeld over diverse projecten in vier krachtwijken.

Naast de ten onrechte uitgekeerde subsidie aan de stichting Jongeren in Actie (JIA) gaat het om tien andere bewonersinitiatieven. Zij kregen zonder goedkeuring van de burgemeester en de toenmalige CDA-, VVD- en CU-wethouders meer dan 50.000 euro subsidie. Voor een subsidie boven de 50.000 euro is instemming van het hele college nodig

Vroeger, toen God nog Gerrit heette, kwam de PvdA op voor ‘de arbeider’. Na de jaren zestig werd dat streven steeds minder als gevolg van de nieuwe progressieve deugd: amoraliteit. Wie de wereld bekijkt door een amorele bril, ziet dat alles wat een mens goed is, want het is ofwel een uiting van zijn diepste zelf, ofwel deel van zijn cultuur. Er werd keurig een uitzondering gemaakt voor de christelijke en oorspronkelijke Nederlandse cultuur, want die was verwerpelijk. De tot zielepieten van de geschiedenis gebombardeerde vrouwen en minderheden werden de troetelkindjes van ons progressieve volksdeel.
Zo gebeurde het dat de PvdA de arbeider al vrij snel verliet. Arbeiders waren als economische klasse misschien schattig, hun denkbeelden waren niet feministisch, multicultureel en amoreel genoeg. Niet dat de arbeiders de PvdA snel verlieten. Er moest jaren later een Pim Fortuyn aan te pas komen om hen te vertellen dat ze al decennialang op de verkeerde partij stemden. Gevolg: de Pvda liep leeg en probeerde politieke munt te slaan uit zijn multiculturalisme om de electorale aderlating te stoppen. En zo groeide een buitengewoon cliëntelistische partij die dreef op stemmen van de allochtone medelander.
De partij past niet meer in Nederland, maar moet lekker naar Zuid-Europa gaan. Daar kan de PvdA naar hartelust zijn patronus-cliens-fetisj uitleven en gratis geld geven aan de armen achterban. Dat nu, voor de zoveelste keer, een stel PvdA-wethouders op onze kosten stemmen koopt, heeft niets met democratie te maken, maar met maffiapraktijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten