Wat is de toegevoegde waarde van een eiwitshake?

Wat is de toegevoegde waarde van een eiwitshake?

Eiwitshakes: je leest er steeds vaker over, maar wat heb je er nu precies aan? Wij zochten het uit!

De tijd dat fanatieke sporters dachten dat aan hun lichaam werken alleen betekende "meer trainen", ligt achter ons. Inmiddels weten we dat voedsel - bijvoorbeeld in de vorm van eiwitshakes - minstens zo'n grote rol speelt bij het gezond houden van het lichaam, zélfs bij mensen die vaak sporten. Sterker nog: juist bij deze categorie gezonde mensen.

Klinkt dat niet raar, voedselsupplementen voor mensen die al een gezonde levensstijl hebben? Nee, helemaal niet. Vergelijk het maar met een nieuwe auto waarmee je vaak gaat rijden; die maakt veel kilometers, waardoor de onderdelen van dit voertuig ook vaker gebruikt worden én dus relatief vaak opgepoetst moeten worden. Een tweedehands bak die de hele tijd in de schuur staat doet niet zoveel, en heeft dan ook minder onderhoud nodig.

Zo is het ook met het menselijk lichaam; elke keer dat je gaat sporten belast je je spieren. Er ontstaan hele kleine scheurtjes in, en die moet je weer dichten om volledig in goede gezondheid te blijven. Het materiaal waarmee ons lichaam die spierscheurtjes herstelt, zijn eiwitten. Mensen die veel sporten moeten dus zorgen dat ze veel van dit spul binnenkrijgen.

Het kan heel lastig zijn om je dieet zo aan te passen dat je alleen nog maar dingen eet met veel proteïne (een ander woord voor eiwitten), maar daar is gelukkig wat op gevonden: eiwitshakes! Die heb je in allerlei soorten en maten, en koop je meestal per bus. Kijk maar mee:

https://www.youtube.com/watch?v=ADKWfg036pA

Maar niet alleen fanatieke sporters hebben belang bij shakes: mensen die willen afvallen of willen aankomen kunnen er ook baat bij hebben. Eiwitten zijn immers de bouwstenen van het leven, en kunnen dus een hoop wonderen verrichten! Mocht je geïnteresseerd zijn in eiwitshakes voor één van deze doeleinden, laat je dan goed informeren in de winkel of bij experts die er verstand van hebben. Hoe dan ook: wij wensen je veel succes met het nastreven van een gezond en gelukkig leven!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties