Wat is de toegevoegde waarde van een eiwitshake?

Geen categorieapr 25 2017, 22:00
Eiwitshakes: je leest er steeds vaker over, maar wat heb je er nu precies aan? Wij zochten het uit!
De tijd dat fanatieke sporters dachten dat aan hun lichaam werken alleen betekende "meer trainen", ligt achter ons. Inmiddels weten we dat voedsel - bijvoorbeeld in de vorm van eiwitshakes - minstens zo'n grote rol speelt bij het gezond houden van het lichaam, zélfs bij mensen die vaak sporten. Sterker nog: juist bij deze categorie gezonde mensen.
Klinkt dat niet raar, voedselsupplementen voor mensen die al een gezonde levensstijl hebben? Nee, helemaal niet. Vergelijk het maar met een nieuwe auto waarmee je vaak gaat rijden; die maakt veel kilometers, waardoor de onderdelen van dit voertuig ook vaker gebruikt worden én dus relatief vaak opgepoetst moeten worden. Een tweedehands bak die de hele tijd in de schuur staat doet niet zoveel, en heeft dan ook minder onderhoud nodig.
Zo is het ook met het menselijk lichaam; elke keer dat je gaat sporten belast je je spieren. Er ontstaan hele kleine scheurtjes in, en die moet je weer dichten om volledig in goede gezondheid te blijven. Het materiaal waarmee ons lichaam die spierscheurtjes herstelt, zijn eiwitten. Mensen die veel sporten moeten dus zorgen dat ze veel van dit spul binnenkrijgen.
Het kan heel lastig zijn om je dieet zo aan te passen dat je alleen nog maar dingen eet met veel proteïne (een ander woord voor eiwitten), maar daar is gelukkig wat op gevonden: eiwitshakes! Die heb je in allerlei soorten en maten, en koop je meestal per bus. Kijk maar mee:
https://www.youtube.com/watch?v=ADKWfg036pA
Maar niet alleen fanatieke sporters hebben belang bij shakes: mensen die willen afvallen of willen aankomen kunnen er ook baat bij hebben. Eiwitten zijn immers de bouwstenen van het leven, en kunnen dus een hoop wonderen verrichten! Mocht je geïnteresseerd zijn in eiwitshakes voor één van deze doeleinden, laat je dan goed informeren in de winkel of bij experts die er verstand van hebben. Hoe dan ook: wij wensen je veel succes met het nastreven van een gezond en gelukkig leven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten