Screen Shot 2020 03 25 at 123448

Wat? Jaap van Dissel en Jacco Wallinga willen AVONDKLOK invoeren in plaats van mondkapjes

Geen categorieokt 03 2020, 11:00
Er zijn nogal wat Nederlanders die een bloedhekel hebben aan mondkapjes. RIVM-baas Jaap van Dissel en RIVM-rekenmeester Jacco Wallinga lijken daar net zo over te denken. Steeds weer geven ze aan geen vertrouwen te hebben in mondkapjes. Wat ze dan wel willen doen? Een avondklok instellen.
Wat? Ja, echt. Lees dit bericht van de NOS maar:

"Een politieke afweging" noemen hoofd infectieziektebestrijding van het RIVM Jaap van Dissel en Jacco Wallinga, bij het RIVM verantwoordelijk voor de rekenmodellen, dat besluit [om mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes, red.]. Van hen had het niet gehoeven. Zij adviseerden juist om een avondklok in te voeren, een maatregel die zij wél bewezen effectief achten.

"Mensen lopen vooral besmettingen op via het werk, en jongvolwassenen via de horeca. En de maatregelen hebben het meeste effect bij de leeftijdsgroep met de meeste besmettingen: 20 tot 24-jarigen," legt Wallinga desgevraagd uit. "Dus is het advies om horeca eerder te sluiten en een avondklok, zodat mensen dan niet door gaan feesten. We hebben gezien in het buitenland waar een avondklok is ingevoerd, dat het leidt tot een vrij scherpe kanteling."
Dit is doodeng. Een avondklok instellen omdat er een virus is dat gezien het sterftecijfer het best 'Griep 2.0' genoemd kan worden? Dat is gekkigheid.
https://twitter.com/drdavidsamadi/status/1312067213105471499
Goddank dat dit 'advies' niet werd overgenomen door het kabinet.
Volg mij op Twitter en Parler.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten