shutterstock 1699981186

Wat kan die faal-GGD nog wel!? Lange rijen eindeloos wachtende 80+ ouderen dankzij knullige IT-storing

Geen categoriefeb 04 2021, 19:00
De GGD begaat de laatste tijd de ene na de andere blunder. Vandaag staan opnieuw ouderen massaal in lange rijen te wachten op hun corona-inenting. Ditmaal zorgt een landelijke storing voor grote vertraging, wat eens te meer duidelijk maakt: de GGD heeft haar zaakjes weer eens totaal niet op orde.
De GGD weet de laatste tijd vaak genoeg het nieuws te halen, en altijd in slechte zin. We noemen de grootschalige handel in persoonsgegevens, de mogelijke vaccinverspilling en de ene na de andere storing. De GGD lijkt domweg niet klaar te zijn voor het uitrollen van het vaccinatiebeleid, en begaan daardoor de ene blunder na de andere.
Vandaag staan er daarom weer lange rijen bij de prikstraten vanwege alweer een landelijke GGD-storing. Opnieuw staan er rijen met 80-plussers die een lange tijd moeten wachten op hun prik.
https://twitter.com/sari32264489/status/1357326623532589061?ref_src=twsrc%5Etfw
Als je de foto's ziet dan vraag je je echt af wie dit zo heeft geregeld.
https://twitter.com/Ilove_hollandia/status/1357033027994611715?ref_src=twsrc%5Etfw
De oorzaak van de wantoestanden is, wederom, het ICT-systeem van de GGD. Deze heeft te maken met een landelijke storing waardoor de wachttijd oploopt tot meer dan een uur.
Wat een gepruts! Hoe krijgen ze het voor elkaar dat ze al tijden werken met een gebrekkig computersysteem. Nu ligt alles weer plaat, en daarvoor bleek dat het hele systeem doodleuk zo lek was als een mandje. En als het niet aan het systeem te wijten is, dan blijkt de GGD niet genoeg naalden op locatie te hebben liggen. Is er dan niemand die oplet daar?
Door dit soort geblunder moeten we ons echt afvragen of er nog mensen zijn die geloven dat dit jaar iedereen al geprikt kan worden. Als het nu al niet soepel verloopt, wat moeten we dan verwachten als de niet-risicogroepen aan de beurt zijn? Dan spreken we over een groep die vele malen groter is. Ligt het systeem er dan ook wekelijks uit? Zo ja, dan mogen we blijven zijn als we volgend jaar eindelijk aan de beurt zijn om die prik te ontvangen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten