Wat?! Onze energieverkopers wisselen met elkaar onze persoonlijke gegevens!

Wat?! Onze energieverkopers wisselen met elkaar onze persoonlijke gegevens!

Het AD komt met een opmerkelijke vondst: energieverkopers wisselen grootschalig persoonsgegevens uit om deze telefonisch te verkopen. Niet alleen de Big Tech zoals Apple en Google zijn niet te vertrouwen ook onze grote jongens zijn corrupt tot op het bot. Hoeveel zooi komt er wel niet naar boven drijven de laatste tijd?

Bankgegevens, telefoonnummers, adressen en onze burgerservicenummers zijn niet veilig in de handen van de energieverkopers. Alles om zo veel mogelijk te verdienen. Diverse bedrijven handelen massaal met onze 'beschermde' gegevens.

‘Als bijlage de adressen die ik ongeveer drie jaar geleden heb verkregen. (..) Veel klanten zijn boven de 60 jaar, het bestand heeft enkel vaste nummers'

In dit soort gelekte e-mails kunnen we alles terugvinden. Zelfs geboortedata en andere persoonlijke gegevens werden over en weer tussen bedrijven naar elkaar gemaild. Uiteraard is dit hartstikke verboden en strafbaar. Dit zal hoe dan ook grote consequenties hebben.

De Autoriteit Persoonsgegevens ziet de laatste tijd een grote groei in de handel van persoonsgegevens. Data is tegenwoordig hartstikke veel waard. Verkiezingen worden gewonnen door het inhuren van de meest sluwe data bedrijven. De vraag wordt steeds belangrijker: kunnen overheden überhaupt onze privacy en dus vrijheid wel garanderen.

Het lijkt er steeds meer op dat de overheid niks in te brengen heeft tegen de grote tech giganten. Hier en daar wordt er een lekje gerepareerd en komt er een nieuwe wet die ervoor zorgt dat onze gegevens en privacy zou worden beschermd en gerespecteerd. Terwijl de overheid eigenlijk al jaren achterloopt op de marktontwikkelingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties