Wat?! Onze energieverkopers wisselen met elkaar onze persoonlijke gegevens!

Geen categorieaug 18 2019, 14:00
Het AD komt met een opmerkelijke vondst: energieverkopers wisselen grootschalig persoonsgegevens uit om deze telefonisch te verkopen. Niet alleen de Big Tech zoals Apple en Google zijn niet te vertrouwen ook onze grote jongens zijn corrupt tot op het bot. Hoeveel zooi komt er wel niet naar boven drijven de laatste tijd?
Bankgegevens, telefoonnummers, adressen en onze burgerservicenummers zijn niet veilig in de handen van de energieverkopers. Alles om zo veel mogelijk te verdienen. Diverse bedrijven handelen massaal met onze 'beschermde' gegevens.

‘Als bijlage de adressen die ik ongeveer drie jaar geleden heb verkregen. (..) Veel klanten zijn boven de 60 jaar, het bestand heeft enkel vaste nummers'

In dit soort gelekte e-mails kunnen we alles terugvinden. Zelfs geboortedata en andere persoonlijke gegevens werden over en weer tussen bedrijven naar elkaar gemaild. Uiteraard is dit hartstikke verboden en strafbaar. Dit zal hoe dan ook grote consequenties hebben.
De Autoriteit Persoonsgegevens ziet de laatste tijd een grote groei in de handel van persoonsgegevens. Data is tegenwoordig hartstikke veel waard. Verkiezingen worden gewonnen door het inhuren van de meest sluwe data bedrijven. De vraag wordt steeds belangrijker: kunnen overheden überhaupt onze privacy en dus vrijheid wel garanderen.
Het lijkt er steeds meer op dat de overheid niks in te brengen heeft tegen de grote tech giganten. Hier en daar wordt er een lekje gerepareerd en komt er een nieuwe wet die ervoor zorgt dat onze gegevens en privacy zou worden beschermd en gerespecteerd. Terwijl de overheid eigenlijk al jaren achterloopt op de marktontwikkelingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten