Wat sneu... Brusselse ziekenhuizen zetten jonge 'corona-influencers' in om migranten te bereiken die taal niet beheersen

Wat sneu... Brusselse ziekenhuizen zetten jonge 'corona-influencers' in om migranten te bereiken die taal niet beheersen

bekulnis / Shutterstock

Brusselse ziekenhuizen proberen nu 15- en 16-jarige 'corona-influencers' in te zetten om de Brusselse inwoners te bereiken. Veel van hen hebben een migratie-achtergrond en spreken dus geen Nederlands of Frans, waardoor ze helemaal niets meekrijgen van de Belgische media en de coronacrisis. Daardoor denken sommigen van hen dat corona een uitgevonden virus of zelfs nep is. Dit is toch te sneu voor woorden...

In Brussel zijn ze erachter gekomen dat er een enorme heerst tussen verschillende gemeenschappen in die stad. Het ene deel spreekt Nederlands of Frans en snapt daardoor wat corona is, wat er om ze heen gebeurt en wat er van ze verwacht wordt. En het andere deel spreekt die talen niet, kijkt dus geen (lokale) tv, leest geen (lokale) krant en schermt zich dus eigenlijk volledig af van de Belgische samenleving. Zij gebruiken liever hun eigen (social) media-kanalen.

En zo werden ze in de Brusselse ziekenhuizen dus ineens geconfronteerd met lui die niet eens weten wat het coronavirus überhaupt is. En als ze het wél weten dan is de kans dik aanwezig dat ze geloven dat het een complot is.

Maar in plaats van die lui nou allemaal een spoedcursus Frans of Nederlands te geven, wordt er nu voor gekozen om mensen uit hun eigen gemeenschap te rekruteren en zo die waanideeën te bestrijden. Het is op zich geen slecht initiatief, maar het is wel ronduit belachelijk dat die ziekenhuizen zich genoodzaakt voelen om hier iets aan te moeten doen. Die zitten met een acuut probleem (corona) en proberen in ieder geval de benodigde informatie over te brengen. Het is in dit geval de Brusselse en/of Belgische politiek die hier steken heeft laten vallen en die nu op het bordje van de ziekenhuizen terecht zijn gekomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties