Wat voor hoeden hebben de gevangenen op? Tienduizenden internetgebruikers breken hun hoofd over dit raadsel...

Wat voor hoeden hebben de gevangenen op? Tienduizenden internetgebruikers breken hun hoofd over dit raadsel...

Een raadsel dat gaat over aliens, kleuren, en gevangenen heeft bezit genomen van het internet! Kan jij het oplossen?

Het halve internet krabt zich momenteel over het hoofd, over een nieuw raadsel dat garant staat om je hersenen te doen kraken. Het gaat over buitenaardse wezens, gevangenen en gekleurde hoedjes. Klinkt dat allemaal wat exotisch? Het valt wel mee. Aan de basis ligt namelijk gewoon een logisch raadsel:

Want wat zou je doen als je met tien mensen bent, die alle tien worden ontvoerd door aliens? De aliens geven je één kans om te ontsnappen: je moet raden welke kleur het hoedje heeft dat je hebt opgekregen, en anders word je de lunch van een marsmannetje.

Het is in dit raadsel alles of niets: als 90% van de gevangenen weet te raden of het hoedje dat je hebt opgekregen zwart of wit is, blijft iedereen leven. Zo niet, dan niet.

vlcsnap-2015-12-21-19h10m44s111

Hoe doe je dat dus? De aliens hebben alle gevangenen in een rijtje gezet, op volgorde van groot naar klein. Je weet niet welke kleur de hoed is die je zelf op hebt, en je ziet ook niet hoe de hoeden van de mensen die achter je staan eruit zien. De buitenaardse schepsels gaan het rijtje af van links naar rechts. Om de beurt moet elke gevangene zeggen welk hoedje hij op heeft, met de minimale informatie die hij heeft.

De vraag is nu: hoe gaat hij dat doen?

Weet jij het antwoord en wil je controleren of jij het goed had? Of kom je er niet uit? Kijk dan hier:

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Can-you-solve-the-prisoner-hat-riddle-Alex-Gendler2.mp4"][/video]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
puzzel raadsels aliens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties