Zie jij blauwe bokshandschoentjes naast een babybedje? Dit is wat het betekent!

Zie jij blauwe bokshandschoentjes naast een babybedje? Dit is wat het betekent!

Als je deze handschoenen naast een babybedje ziet hangen, is dat een teken dat er iets aan de hand is. Hier lees je wat...

In ziekenhuizen komt het wel eens voor dat blauwe bokshandschoentjes aan een babybedje hangen. Het lijkt misschien een schattig bedoelde gimmick, maar verder betekenisloze prullaria. Misschien is de papa van dit kindje wel een bokser. Zoiets.

Maar dat is dus niet wat het betekent. Het is een traditie die begonnen is met de geboorte van baby Priya. De baby kwam al met 26 weken op aarde, en was daarmee maanden te vroeg geboren. Zo'n vroege geboorte is niet zonder risico's: Priya heeft vanaf de eerste dag moeten vechten voor haar leventje. Moeder Tinesha was dagelijks in het ziekenhuis te vinden bij de couveuse, waar ze op één dag ineens blauwe babyhandschoentjes zag hangen. Haar schoonzus had ze daar achtergehangen. Wat ze betekenden, wist ze eerst niet.

Wel dat ze het een prachtig symbool vond:

"Ze herinnerden me er elke dag aan dat Gabe sterker was dan hij er uitzag."

De handschoentjes hebben een paar weken bij Gabe gehangen, waarna de baby al stukken opknapte. Het zag er op een gegeven moment zelfs naar uit dat Gabe een heel normaal leven zou kunnen leiden!

Screen-Shot-2015-12-18-at-11.41.28-AM

Tinesha zag echter vlak bij het bedje van haar baby een ander stel ouders snikken. Hun kindje was ook veel te vroeg geboren, en leek weinig kans te maken het te redden in de wereld. Tinesha deed het enige wat ze kon doen. Ze pakte de blauwe bokshandschoentjes die zo'n grote troost voor haar waren geweest, en gaf ze aan die andere ouders. Zodat ook zij nu een symbool van kracht zouden hebben, en een klein beetje hoop dat hun kindje zou blijven leven.

Vanaf die dag hebben de blauwe babybokshandschoenen op talloze couveuses en bedjes gehangen, en hebben vele ouders daar enorm veel steun aan gehad. Eén stel wiens baby ook blauwe bokshandschoentjes heeft gehad, doneert zelfs jaarlijks 80 van die blauwe bokshandschoenen aan ouders van te vroeg geboren baby's. Want het lijkt niet veel, maar die kleine sportattributen zijn een enorme baken van hoop en verlichting voor de ouders... én het kindje.

Zie je dus blauwe babybokshandschoentjes naast een bedje hangen? Houd dan even een momentje stilte en denk aan dit kindje dat moet knokken voor zijn of haar jonge leventje, maar ook aan de ouders die nu de misschien wel zwaarste periode van hun leven doormaken!

Lees meer over:
ziekenhuis baby's Boksen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties