shutterstock 1695452563

Water staat aan lippen van Rotterdamse winkeliers: 'bezoekers gehalveerd door mondkapjesplicht'

Geen categorieaug 18 2020, 20:00
De ironie van het onderwerp en de banner is mij niet ontgaan. Maar het probleem is niet zozeer de mondkapjesplicht, maar meer het lokale karakter ervan. Die zorgt er namelijk voor dat bepaalde winkeliers hier disproportioneel veel last van hebben. Logisch, want ik zou zelf ook niet graag gaan winkelen in een gebied waar ik (met deze hitte) zo'n mondkapje moet dragen. En al helemaal niet als ik een paar meter verderop wél vrolijk zonder zo'n ding rond kan lopen!

"Het aantal bezoekers aan winkels in de binnenstad is gehalveerd. En diezelfde trend zien we ook in de Markthal, op het Zuidplein en in het Alexandrium."

En dat maakt het lastig voor de, in dit geval Rotterdamse, horeca om met een oplossing te komen. Hierdoor krijg je namelijk alleen maar meer verzet tegen lokale maatregelen en is straks de enige oplossing een landelijke mondkapjesplicht, wat je ook niet moet willen! Of je zou winkeliers op locaties met een lokale mondkapjesplicht moeten compenseren, maar daar heb ik ook geen vertrouwen in. Wat een dilemma!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten