Wauw! 2016 was een geweldig jaar voor bioscoopfans. Dit waren de 5 beste films van het jaar

Geen categoriedec 26 2016, 15:00
Wat hebben we toch genoten van de films in de bioscoop. Elk jaar overtroeft Hollywood zichzelf. Ook in 2016 was het weer raak.
5. Deadpool
Toen mijn vrouw en ik naar de bioscoop gingen om Deadpool te kijken hadden we eigenlijk totaal geen verwachtingen. We zouden het wel zien. We zijn allebei dol op Marvel-films en series, maar Deadpool is natuurlijk toch een wat minder bekend karakter. Ook de acteur die Deadpool speelt is (en was) niet echt een ster.
Nou, achteraf waren we dolblij dat we gegaan waren. Het zag er visueel geweldig mooi uit, de acteur was bijzonder geloofwaardig, en de humor zorgde ervoor dat we regelmatig keihard in lachten uitbarstten -- en de rest van de bioscoopgangers met ons. Deadpool was écht een positieve verrassing.
4. Arrival
Normaal ben ik niet zo van de langzame films, maar Arrival heeft wel degelijk indruk op me gemaakt. De helft van de tijd vraag je je af waar je toch naar kijkt en wat er eigenlijk gebeurt. De andere helft denk je bij jezelf: "Ahhhh."
Het acteerwerk is fantastisch, de emoties die de film oproept zijn zowel rauw als juist ook weer ontwikkeld, en de nadruk op het belang van taal en de nadruk op de rol die geschreven taal speelt in ons dagelijks leven, in onze geschiedenis én in onze toekomst is bijzonder mooi en zelfs inspirerend.
3. Captain America: Civil War
Zoals ik hierboven al schreef: wij zijn Marvel-fans. En dus kon Captain America: Civil War echt niet op dit lijstje ontbreken. Deze film biedt iedereen iets leuks; het hele scala aan Avengers doet mee. Mijn vrouw vindt Captain America fantastisch, zelf kan ik juist genieten van Robert Downey Jr. als Iron Man: arrogant, een womanizer, cynisch, maar ook loyaal aan zijn vrienden en diep van binnen principiëler dan hij wellicht zelf wil toegeven. Natuurlijk is het ook genieten om naar Black Widow (Scarlett Johansson baby!) te kijken. En niet alleen vanwege haar strak zittende outfit. In deze film laat Johansson zien dat haar karakter echt diepgang heeft. Ze heeft een zwaar en traumatisch verleden, maar toch blijft ze zoeken naar dat (voor haar) ongrijpbare gevoel: geluk.
Het verhaal van Captain America: Civil War is bijzonder aansprekend. Iron Man en de zijnen willen hun onafhankelijkheid opgeven en de Verenigde Naties dienen, terwijl Captain America er (terecht!) van overtuigd is dat de Avengers de mensheid juist het beste kunnen dienen door onafhankelijk te blijven. Met name voor mensen die geobsedeerd zijn met de politiek (hallo!) is dat natuurlijk een belangrijk vraagstuk, zeker in deze tijden waarin er van ons gevraagd wordt dat we als Nederland zijnde steeds meer soevereiniteit afstaan aan Brussel én de VN.
2. Rogue One: A Star Wars Story
Ik ben niet alleen groot fan van Marvel, maar ook van Star Wars. Ja, ja, ik ben zo'n nerd die de Star Wars boeken ook met veel plezier leest.
Natuurlijk is er altijd het gevaar met een nieuwe Star Wars film dat het allemaal wat tegenvalt. Denk maar aan de eerder Star Wars films van deze eeuw: Jar Jar Binks verpestte ze bijna volledig.
Gelukkig was er in Star Wars: Rogue One geen tweede versie van Jar Jar te vinden. Het is gewoon een heel goede film, de visuals zijn geweldig, en het verhaal zelf is ook bijzonder interessant. Het enige waar het wat mij betreft nu nog op wachten is, is een paar films over Darth Bane.
1. Doctor Strange
Net als Deadpool is Doctor Strange een wat minder bekende 'superheld' van Marvel. Maar ook in dit geval leverde Marvel een ongekende prestatie af. Doctor Strange is écht een geweldige film. Visueel is het bijzonder hoogstaand, de verhaallijn is geweldig mooi bedacht, en ja, ook de intrede van zijn grote vijand wordt uiteindelijk heel goed afgehandeld. Met Doctor Strange heeft Marvel er weer een geweldige superheld bij; één met wie je als gewoon mens kunt sympathiseren omdat hij ergens best op jou lijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten