Hilarische Sylvana bedankt haar 'honderd leden!' voor een 'geweldig begin' voor Artikel 1

Geen categoriedec 26 2016, 16:00
Kan iemand Sylvana Simons even uitleggen dat het voor een vrouw met zo'n bereik als zij absoluut geen geweldige prestatie is dat haar nieuwe partij nog maar 100 leden en 1500 likes op Facebook heeft? Nou ja, dat doe ik zelf wel even. Ik word er immers voor betaald.
De altijd hilarische Sylvana Simons heeft een nieuwe vlog op Facebook gezet. Ongelooflijk genoeg doet ze in de vlog net alsof ze ongelooflijk blij en onder de indruk is van het overweldigende succes van Artikel 1, haar nieuwe partij. Kijk maar mee:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/12/Sylvana-Simons_963737357060615.mp4"][/video]
Op dit moment staat de teller van Artikel 1 op Facebook op iets meer dan 2.000 likes. Dat is leuk voor een gewone burger die verder niemand kent en die een eigen hobby-pagina creëert, maar voor een Bekende Nederlander met een nieuwe partij is dat ongelooflijk slecht. En dat is om nog maar te zwijgen over de honderd leden die Artikel 1 heeft. Met alle respect, maar Sylvana kreeg overal en nergens gratis reclame toen ze DENK verliet. Ze mocht langskomen bij de NPO, kreeg gratis artikelen in de Volkskrant, het AD, De Telegraaf, De Dagelijkse Standaard en ga zo maar door. Als ze iets van een serieuze achterban had was haar partij in een paar dagen tijd de grens van duizend leden (wat recht geeft op subsidie) al gepasseerd. Dat ze genoegen moet nemen met 100 leden (of nu misschien 120-150) is eigenlijk gewoon dieptriest voor iemand met haar connecties en pr-activiteiten.
Maar goed, Sylvana heeft duidelijk het één en ander geleerd van de propaganda-meeesters van DENK: spin en draai alles alsof het juist een enorm succes is. En dus maakt ze een vlogje waarin ze vertelt dat ze heel blij is met het grandieuze succes van haar partij. The facts be damned. Act like a winner and you'll feel like a winner.
Hopelijk voor Sylvana werkt dat trucje uit de positieve psychologie uiteindelijk. Voor Nederland moeten we natuurlijk het tegengestelde hopen: dat Artikel 1 heel klein en irrelevant blijft. Hoe minder Sylvana te vertellen heeft hoe beter. Misschien niet voor zichzelf maar zeker wél voor ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten