Wauw, filmpje! SP bewijst jodenhatende partij pur sang te zijn door Hamas met Pietje Bell te vergelijken

Wauw, filmpje! SP bewijst jodenhatende partij pur sang te zijn door Hamas met Pietje Bell te vergelijken

Jasper van Dijk (SP) noemt Hamas Pietje Bel. Bron: Tweede Kamer screenshot.

Je moet het maar over je lippen kunnen krijgen: de Palestijnse terreurorganisatie Hamas vergelijken met Pietje Bell, en Israël daarentegen met Robocop. SP-Kamerlid Jasper van Dijk deed het gisteren in de Tweede Kamer en bewijst daarmee voor eens en altijd: socialistisch-links is antisemitisch tot op het bot.

[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2021/05/ectYW2w7NzQ2fjkK.mp4"][/video]

Tijdens het debat woensdag over buitenlandse zaken, en dan met name over de strijd tussen Israël en de Palestijnen, maakte SP-Kamerlid Jasper van Dijk een ongelooflijke vergelijking. Want, zei hij, als je er goed over nadenkt is de Palestijnse terreurorganisatie Hamas eigenlijk het beste te vergelijken met Pietje Bell. Ja, natuurlijk, ze halen af en toe wat kattenkwaad uit, maar je moet het allemaal niet al te serieus nemen. Dit zou dan in schril contrast staan met Israël, dat hij vergeleek met Robocop.

Met andere woorden, volgens Jasper van Dijk is de situatie tussen Israël en Hamas te vergelijken met Robocop die Pietje Bell opjaagt en aan gort schiet.

Dit is een ongekende, aperte, abominabele vergelijking. Zoals wij eerder vandaag al berichtten heeft Hamas samen met Islamitische Jihad meer dan 4.000 raketten op Israël afgevuurd. 11 Israëlische burgers zijn daarbij om het leven gekomen. Als Israël de bescherming van het Iron Dome niet had zouden dat er ongetwijfeld velen meer zijn geweest. En ja, dat is natuurlijk precies het doel van Hamas: zoveel mogelijk Israëliërs angst aanjagen én over de kling jagen.

Dat Van Dijk ondanks deze schokkende cijfers de vergelijking met Pietje Bell durft te maken is niet alleen ronduit schokkend, maar kwaadaardig. En het bewijst keihard dat links - en zeker socialistisch links - niet slechts anti-zionistisch is, maar antisemitisch. Want deze vergelijking is zo ridicuul en gaat zo ongelooflijk ver; die kun je echt alleen maken als je joden echt haat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties