We leven in een nepdemocratie: Commissaris vd Koning snoert PVV de mond

We leven in een nepdemocratie: Commissaris vd Koning snoert PVV de mond

De Gelderse Commissaris van de Koningin. Bron: @Leonvangalen99 / Twitter.

In Nederland zeggen we altijd dat we in een "democratie" leven. Dat is niet waar. We leven niet eens in een parlementaire democratie. Nee, ons systeem is feitelijk -- in de kern -- een constitutionele monarchie. Dit houdt in dat we een monarchie zijn, maar dat de vorst aan de grondwet gebonden is, waarin zijn rechten en plichten min of meer beperkt worden (of niet).

Dit feit over ons systeem werd wel héél duidelijk gemaakt in Gelderland toen de provinciale PVV-fractie het even wilde hebben over de integriteit (of het gebrek daaraan) van klimaatactivist Lars Westra en zijn vader. Kijk deze video maar even van de woordvoerder van de PVV die het graag over de belangenverstrengeling wil hebben van papa Westra, die projectleider is bij de provincie en een bedrijf heeft dat, jawel, zich vol inzet op het creëren van een zogenaamde groene wereld).

Deze beelden zijn ronduit schokkend... als je daadwerkelijk in de mythe gelooft dat Nederland a) een democratie en b) een vrij land is. De gek die je de PVV daar de mond ziet en hoort snoeren is de Gelderse CDA-Commissaris van de Koning, John Berends. "Ik zou u willen vragen om een vraag te stellen, want anders is het afgelopen," aldus meneer de dictator die op de stoel van de voorzitter mag zitten omdat hij benoemd is door zijn maatje, de koning.

PVV'er Marjolein Faber probeert de boel nog te redden nadat haar partijgenoot op zo'n vreselijke wijze behandeld is, maar het mag niet baten. Ook zij krijgt te horen dat ze d'r bek moet houden. En wel meteen.

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 85 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Dit "walgelijk" noemen is een understatement van jewelste. Dit is werkelijk ondemocratisch, autoritair, zelfs dictatoriaal gedrag van een man die zijn positie puur en alleen te danken heeft aan de koning; een vorst die het volk niet hoeft te raadplegen alvorens hij dit soort benoemingen doet, en die dergelijke benoemingen steevast gebruikt om leden van het partijkartel royaal te belonen voor geleverde 'diensten.'

Wat een vent. Wat een schande. Wat een systeem.

Steun me op BackMe en volg me op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties