Wéér aanslagen in Afghanistan

Geen categoriejul 31 2018, 21:00
Zo'n acht doden en veertig gewonden als gevolg van een exploderende bermbom. Deze blies een bus op waar de slachtoffers in zaten. Via de Telegraaf.
In het westen van Afghanistan, de provincie Farah, ontplofte de bus. In deze provincie wordt de laatste maanden hard gevochten tussen de Afghaanse overheid en de Taliban. Ook IS is in het land behoorlijk actief.
Mogelijk is de aanval met de bermbom een vergeldingsactie voor een eerdere actie door Afghaanse militanten in Jalalabad. Zij vielen een overheidsgebouw aan. Dit was een flinke aanval te noemen. Één militant blies zichzelf namelijk voor de deur op zodat de andere militanten naar binnen konden.
Even later explodeerde de auto waarmee zij arriveerden ook nog eens. Hierdoor liepen diverse omstanders letsel op. Wie voor deze aanval verantwoordelijk is is nog niet bekend. Zowel de Taliban als IS wemelt van de jihadisten die voor het minste of geringste zichzelf willen opblazen. Zoals voor het openbreken van een deur, blijkbaar.
Of er ooit een eind komt aan het geweld in Afghanistan is nog maar de vraag. Er zijn diverse machten aan het werk in het land waarvan de daadwerkelijke macht maar moeilijk in te schatten is. Wel is duidelijk dat de huidige aanpak van Westerse kant geen zoden aan de dijk heeft gezet en maar beter kan stoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten