Wel ja, Trouw zet rechtse stemmers weg als complotgekkies

Geen categorieokt 05 2019, 13:00
Kiezers van de PVV, Forum voor Democratie en 50Plus zouden het meest geloven in complottheorieën. Hogeropgeleiden doen dat minder maar hoogopgeleide FvD'ers nog altijd meer dan laagopgeleide D66'ers. Hartstikke betrouwbaar en objectief onderzoek natuurlijk!
De onderzoekers kozen dertig 'gangbare complottheorieën' die vooral op social media populair zijn. Ze doen verder geen uitspraken over of sommige van die theorieën überhaupt hout snijden, dat is namelijk niet het doel van dit onderzoek. Het doel is om te achterhalen wie erin gelooft. En wie erin gelooft wordt op de 'aluhoedjes'-hoop gegooid.

"De helft van de Nederlanders vindt het (heel) waarschijnlijk dat illegale activiteiten van politici in de doofpot worden gestopt. Nog sterker is deze uitslag bij de kiezers van de Partij voor de Dieren (61 procent), van de SP (68), 50Plus (74), FvD (85) en PVV (86 procent)."

Ja? Komt dat níét voor dan? Is het niet een feit dat dit gebeurt? Het Wilders-proces?! Hoe heeft dit dan nog met geloven te maken? En binnen twee alinea's wordt deze stelling gekoppeld aan flat-earthers, de maanlanding en de randdebielen die Area 51 wilden bestormen.
Dit hele onderzoek is een totale aanfluiting. Het is ronduit absurd dat een krant als Trouw zich voor deze drek laat lenen. Juist met dit soort bagger voeden ze 'complottheorieën' over linkse media die rechtse partijen in diskrediet proberen te brengen. Het is in en in triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten