Welja joh! Rotterdam overweegt meldplicht voor trouwstoeten na incident

Geen categoriesep 07 2019, 10:00
De gemeente Rotterdam overweegt een meldplicht voor trouwstoeten. Reden hiervoor is de regelmatige overlast die trouwstoeten in de gemeente geven. Vaak gaat het dan om toeteren in dure auto's, met zo nu en dan een neergeslagen agent. Via de NOS.
Het incident van de neergeslagen agent heeft voor veel commotie gezorgd. Agenten pleiten wederom voor stroomstootwapens, de discussie over geweld tegen hulpverleners laait weer op en Rotterdam houdt zich bezig met het idee om nóg meer regels te introduceren, die niets uit zullen halen.
Burgemeester Aboutaleb overweegt om eenzelfde soort regels voor trouwstoeten te introduceren als ook voor demonstraties geldt. Hij ziet het voor zich dat men na aanmelding van de trouwstoet dan op gesprek komt bij de gemeente. Aboutaleb:

"Dan bespreek je hoe mensen willen rijden en wijs je er op dat ze zich aan de verkeersregels moeten houden. Bij bepaalde routes kun je zeggen: liever niet, want dit is in het centrum, of er is al een demonstratie of een voetbalwedstrijd."

Hier valt aan de ene kant wel wat voor te zeggen, want afstemmen is natuurlijk nooit verkeerd. Toch voelt het ook als betutteling en een soort van machteloosheid, want mensen vertellen dat ze zich aan de verkeersregels moeten houden tijdens een gesprek op het gemeentehuis? Ja, hèhè... Maar misschien is het tegenwoordig ook wel nodig om dit groeiende probleem van overlastgevende trouwstoeten het hoofd te kunnen bieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten