Welja joh! Rotterdam overweegt meldplicht voor trouwstoeten na incident

Welja joh! Rotterdam overweegt meldplicht voor trouwstoeten na incident

De gemeente Rotterdam overweegt een meldplicht voor trouwstoeten. Reden hiervoor is de regelmatige overlast die trouwstoeten in de gemeente geven. Vaak gaat het dan om toeteren in dure auto's, met zo nu en dan een neergeslagen agent. Via de NOS.

Het incident van de neergeslagen agent heeft voor veel commotie gezorgd. Agenten pleiten wederom voor stroomstootwapens, de discussie over geweld tegen hulpverleners laait weer op en Rotterdam houdt zich bezig met het idee om nóg meer regels te introduceren, die niets uit zullen halen.

Burgemeester Aboutaleb overweegt om eenzelfde soort regels voor trouwstoeten te introduceren als ook voor demonstraties geldt. Hij ziet het voor zich dat men na aanmelding van de trouwstoet dan op gesprek komt bij de gemeente. Aboutaleb:

"Dan bespreek je hoe mensen willen rijden en wijs je er op dat ze zich aan de verkeersregels moeten houden. Bij bepaalde routes kun je zeggen: liever niet, want dit is in het centrum, of er is al een demonstratie of een voetbalwedstrijd."

Hier valt aan de ene kant wel wat voor te zeggen, want afstemmen is natuurlijk nooit verkeerd. Toch voelt het ook als betutteling en een soort van machteloosheid, want mensen vertellen dat ze zich aan de verkeersregels moeten houden tijdens een gesprek op het gemeentehuis? Ja, hèhè... Maar misschien is het tegenwoordig ook wel nodig om dit groeiende probleem van overlastgevende trouwstoeten het hoofd te kunnen bieden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties