Welk 'terrorismegevaar?' vraagt links zich af: 'Twee wannabe terroristen opgepakt in Sint-Oedenrode'

Welk 'terrorismegevaar?' vraagt links zich af: 'Twee wannabe terroristen opgepakt in Sint-Oedenrode'

Sylvana Simons kan zich niet druk maken om salafisme. Gelukkig doet de politie dat wél.

Onlangs heeft een arrestatieteam van de politie twee terrorismeverdachten opgepakt in Sint-Oedenrode. Normaal gesproken zou je denken dat dit bepaald geen hotbed of terrorism is, maar het bewijst maar weer dat terroristen en hun sympathisanten overal zijn.

De twee werden opgepakt op basis van informatie van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD).

De 21-jarige verdachte die is opgepakt heet Abdirahman. Volgens het Eindhovens Dagblad was hij niet het échte doelwit van de actie (hij is dan ook alweer vrijgelaten, hoewel hij nog wel gezien wordt als verdachte). Dat was zijn 22-jarige logé Mohammed. Mohammed is ook een Nederlandse moslim, maar hij woont al jaren in Engeland. Volgens Abdirahman heeft hij Mohammed leren kennen in Kenia en zijn ze vrienden geworden omdat ze zo lekker met elkaar konden keuvelen over meisjes en omdat ze beide dol zijn op Playstation-spelletjes.

Klinkt hartstikke leuk natuurlijk -- BFF's! -- maar er is één probleem: Mohammed is een actief lid van Al-Shabaab. Dat is de Somalische evenknie van ISIS.

Oeps.

De twee volstrekt-niet-religieuze (haha!) verdachten werden opgepakt toen ze op de bus stonden te wachten in Eindhoven. Een uur later viel een politieteam de woning binnen van Abdirahmans moeder, waar de heren logeerden. Verschillende laptops en telefoons zijn bij die actie in beslag genomen.

Maar hé, volgens terrorisme-expert Sylvana Simons valt het allemaal wel mee met de verspreiding van de extremistische islam in Nederland, dus dat zal wel weer een overdreven reactie zijn van de politie. Niet dan, Syl?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties