Welk 'terrorismegevaar?' vraagt links zich af: 'Twee wannabe terroristen opgepakt in Sint-Oedenrode'

Geen categoriemei 02 2017, 8:00
Sylvana Simons kan zich niet druk maken om salafisme. Gelukkig doet de politie dat wél.
Onlangs heeft een arrestatieteam van de politie twee terrorismeverdachten opgepakt in Sint-Oedenrode. Normaal gesproken zou je denken dat dit bepaald geen hotbed of terrorism is, maar het bewijst maar weer dat terroristen en hun sympathisanten overal zijn.
De twee werden opgepakt op basis van informatie van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD).
De 21-jarige verdachte die is opgepakt heet Abdirahman. Volgens het Eindhovens Dagblad was hij niet het échte doelwit van de actie (hij is dan ook alweer vrijgelaten, hoewel hij nog wel gezien wordt als verdachte). Dat was zijn 22-jarige logé Mohammed. Mohammed is ook een Nederlandse moslim, maar hij woont al jaren in Engeland. Volgens Abdirahman heeft hij Mohammed leren kennen in Kenia en zijn ze vrienden geworden omdat ze zo lekker met elkaar konden keuvelen over meisjes en omdat ze beide dol zijn op Playstation-spelletjes.
Klinkt hartstikke leuk natuurlijk -- BFF's! -- maar er is één probleem: Mohammed is een actief lid van Al-Shabaab. Dat is de Somalische evenknie van ISIS.
Oeps.
De twee volstrekt-niet-religieuze (haha!) verdachten werden opgepakt toen ze op de bus stonden te wachten in Eindhoven. Een uur later viel een politieteam de woning binnen van Abdirahmans moeder, waar de heren logeerden. Verschillende laptops en telefoons zijn bij die actie in beslag genomen.
Maar hé, volgens terrorisme-expert Sylvana Simons valt het allemaal wel mee met de verspreiding van de extremistische islam in Nederland, dus dat zal wel weer een overdreven reactie zijn van de politie. Niet dan, Syl?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten