Welke integratieproblemen? Italië rolt terreurcel op van extremisten die in contact stonden met kerstmarkt-terrorist Anis Amri

Geen categoriemrt 29 2018, 12:00
In Rome en Latina werden in totaal vijf extremistische islamisten opgepakt.
Zoals lezers ongetwijfeld nog weten reed ene Anis Amri op 19 december 2016 met een vrachtwagen in op een drukbezochte kerstmarkt in Berlijn. Daarbij kwamen maar liefst twaalf onschuldige mensen om het leven. Amri vluchtte na zijn aanslag, maar kon doodgeschoten worden door de politie bij Milaan. Ja, hij was van Duitsland naar Italië gereisd. Lang leve de Europese open grenzen, enzo.
Nou, heeft de Italianen even gekost, maar nu -- bijna anderhalf jaar na dato -- hebben ze Amri's vrienden opgepakt. Eén van de 'verdachten' zou hem de documenten hebben geleverd waarmee hij naar Duitsland kon reizen. Stuk voor stuk zijn de heren radicale islamisten en afkomstig uit Tunesië.
Ja, ik weet het. Je verwacht het niet he?
Afijn, het is ronduit schokkend, natuurlijk, maar er blijken dus nogal wat extremisten rond te lopen in Italië, één van de landen waar -- heel toevallig -- bijzonder veel 'vluchtelingen' uit het Midden-Oosten zijn aanbeland de afgelopen jaren.
Dat is sowieso al erg, maar bedenk nu eens dat er tot voor kort niet actief gejaagd werd op deze figuren. Amri kon, terwijl iedere Europese agent hem zocht, van Duitsland naar Italië vluchten. Wat hebben deze mafketels gedaan de afgelopen jaren? Zijn zij op pad geweest? Hebben ze contact met andere extremisten in andere EU-landen?
Oh, en is dit aanleiding voor eurofiel, politiekcorrect links om dan toch maar te overwegen de grenzen iets van te bewaken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten