Beveiliging faalt: broer kroongetuige in zaak tegen Mocromaffia doodgeschoten, Astrid Holleeder woedend

Beveiliging faalt: broer kroongetuige in zaak tegen Mocromaffia doodgeschoten, Astrid Holleeder woedend

De 41-jarige Reduan, broer van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de zogenaamde 'Mocromaffia', is donderdagochtend geliquideerd. Astrid Holleeder, die door hetzelfde stelsel (Bewaken en Beveiligen) in de armen is genomen, is geschokt. De politie verzoekt Amsterdammers om uit te kijken naar een donkere man van ongeveer dertig jaar. Daar loopt er vast wel één van rond in de hoofdstad!

Misschien dat de medewerkers van Bewaken en Beveiligen hun ervaring hebben opgedaan bij de schiettent van een kermis, want de slogan 'Schiet maar raak voor een knaak' lijkt direct te zijn overgenomen door deze 'beveiligers.' Een behoorlijke deuk in het vertrouwen van (mogelijke) getuigen en hun dierbaren richting justitie, want wie gaat er nu nog tegen dat soort criminelen getuigen als straks zelfs je oma met een AK-47 kan worden geconfronteerd? Dat gaat ze niet waarderen kan ik je vertellen.

Astrid Holleeder leverde al eerder (kennelijk terechte) kritiek op dit beveiligingsprogramma. De zussen Holleeder kregen namelijk, net als Nabil, de optie om het getuigenbeschermingsprogramma van justitie in te gaan maar zagen hier van af. Familie en vrienden van getuigen krijgen deze optie echter niet en moeten het maar doen met Schiettent & Co.

Het volledige signalement van de dader luidt: Donkere man (ja, we weten het: schokkend) van ongeveer 30 jaar en ~1.70m lang, reed weg in een zwarte auto en hij droeg een donkere muts.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties